Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  11.11.2014  17:45

Autor/s: Josep Casulleras Nualart

La sang freda del jugador de rugbi que va aturar un ultra el 9-N

El jove, de vint-i-quatre anys, explica els fets a VilaWeb

Men?ame
 

Cinc individus, entre vint-i-un any i trenta-quatre, van decidir que volien rebentar la votació del 9 de novembre a l'Escola d'Hostaleria de Girona. No se'n van sortir, perquè aquell dia van topar amb un ex-jugador de rugbi del GEiEG, de vint-i-quatre anys, i amb la fermesa dels voluntaris que hi havia en aquell punt de votació. No es tractava, com vam informar diversos mitjans, inclòs VilaWeb, d'un equip sencer de rugbi. N'hi va haver prou amb aquest jove de vint-i-quatre anys, que ha hagut de deixar la pràctica del rugbi per una lesió, i la gent que hi havia allà per parar-los els peus.

VilaWeb ha parlat amb aquest jove, que s'estima més no dir el seu nom. És el que apareix en la primera fotografia que acompanya aquest article, la que ha fet la volta a la xarxa: s'hi veu com un dels esvalotadors, que sembla que plori, és reduït pel jugador de rugbi.

Així explica com va anar tot plegat: 'Jo en aquell moment era a fora, fent cua per votar, i em van explicar que hi havia entrat tots cinc. Van intentar agafar una urna. Quatre van sortir pel pati que hi ha darrere, que dóna al carrer de Bernat Boades i el cinquè va tornar a sortir per on havia entrat. I era allà on ens trobàvem, fent cua. Quan va baixar les escales, el vaig agafar, el vaig separar uns quants metres de la porta d'entrada i vam esperar tranquil·lament que vinguessin els mossos.'

Què et va fer intervenir i aturar els esvalotadors?
—Jo feia cua, vaig sentir els crits i m'hi vaig trobar.

I vas decidir d'aturar-los.
—Això no es decideix, t'hi trobes. Vaig veure passar un noi, el vaig separar i ja està.

Sí, home, no deu ser tan fàcil. N'hi ha que haurien arrencat a córrer.
—No, tothom es va comportar molt bé, malgrat la sorpresa.

No vas tenir por?
—No, calma i tranquil·litat.

No et vas fer pas mal?
—No. Pel que vaig veure en un altra banda sí que hi va haver cops de puny. Però en el meu cas, me'l vaig endur tres metres a un costat.

En aquella foto en què l'agafes sembla que aquell individu plori.
—Sí, ho sembla. Però jo no recordo que es posés a plorar. Se li devien posar els ulls vermells.

Us vau dir res?
—Vam parlar un moment, i em va dir que ell no volia fer mal a ningú, que només volia boicotar l'acte.

Heus ací el vídeo del moment en què la gent va fer fora els feixistes. Vídeo publicat per @CalaixNikov:

Men?ame