La querella de la fiscalia podria anar dirigida contra Mas i tres consellers

  • Torres Dulce diu que els fiscals es pronunciaran sobre el 9-N 'sense precipitació'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.11.2014 - 15:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fiscal general de l’estat, Eduardo Torres Dulce, ha dit que la fiscalia de Catalunya treballa per determinar si durant el procés participatiu del 9-N es va cometre cap delicte i que s’hi pronunciarà ‘sense cap precipitació’, quan hagi escatit ‘si els fets són delictius’. Serà aleshores quan ‘valorarà també la naturalesa dels delictes i qui en són els responsables’. Segons fonts judicials que citen alguns mitjans, la fiscalia té previst de querellar-se contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i alguns consellers; segons que sembla, la vice-presidenta, Joana Ortega, i la consellera d’Educació, Irene Rigau.

La querella també podria anar adreçada contra el titular de la conselleria vinculada a la confecció de les paperetes del 9-N, elaborades per presos de les presons catalanes. Segons les mateixes fonts, la fiscalia es pot pronunciar demà al matí sobre aquesta qüestió.

Dissabte la fiscalia, a instàncies de Torres-Dulce, va obrir diligències d’investigació sobre la cessió i l’ús de locals públics per a la consulta del 9-N. Torres Dulce ha dit que des d’aleshores la fiscalia valora si hi ha indicis de delicte. Tanmateix, no ha concretat quins serien aquests fets delictius. 

Sáchez-Camacho anuncia la querella a la televisió

Aquest matí, la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, anunciava en una entrevista a Telecinco que la fiscalia tenia a punt una querella contra el president Artur Mas pel procés participatiu del 9-N i que es presentaria aquest matí mateix. Afegia, a més, quines serien les bases jurídiques de la querella: ‘suborn, desobediència als tribunals i malversació de fons públics’. Sánchez-Camacho també ha explicat que ho sabia perquè estava permanentment en contacte amb el govern espanyol. 

Per una altra banda, el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, creu que la resposta de Madrid a la votació del 9 de novembre no pot ser la fiscalia. ‘La resposta cal que sigui política’, ha dit en una entrevista a TV3.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any