Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dilluns  10.11.2014  20:00

300 contes per a un tricentenari: Les joies empenyorades

VilaWeb publica enguany un conte tradicional cada dia, en vídeo, relatat pel rondallaire Albert Estengre

Men?ame
 

Un dia les campanes de la Vall d'Aran van repicar de manera que tots els veïns es varen alertar. Era el comte del Pallars, que havia arribat amb el seu exèrcit, disposat a quedar-se totes aquelles terres que eren del rei en Pere. La gent no es refiava del comte, i va agafar totes les eines per lluitar-hi en contra. Un dia, van veure que el sant Crist plorava, i van entendre de seguida que era un senyal que ell tampoc no volia el comte com a senyor de la Vall d'Aran. I quan un dia, de cop i vota, el comte va quedar-se cec, va haver de recórrer a aquell mateix sant Crist… Què va passar amb les terres, el comte i què hi tenen a veure un grapat de joies empenyorades? Us ho explica el rondallaire Albert Estengre en aquest nou conte. 

VilaWeb publica cada dia de l'any, de dilluns a dissabte, un conte tradicional del nostre país, en vídeo i per a tots els públics, explicat per Albert Estengre. Podeu seguir-los i comentar-los a les xarxes socials amb l'etiqueta #300contes.