Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  10.11.2014  11:28

Autor/s: Redacció-ACN

Continuen les cues per a votar en el 9-N, ara a les delegacions territorials de la Generalitat

La consulta és oberta a la participació dels ciutadans fins el 25 de novembre

Men?ame
 

Les llargues cues que es van poder veure ahir en molts col·legis electorals de Catalunya es repeteixen avui en algunes de les set delegacions territorials de la Generalitat on es pot continuar votant en el procés participatiu fins el dia 25 de novembre. Especialment important és l'aglomeració de gent que hi ha avui mateix al Palau Robert de Barcelona, amb desenes de persones fent cua per a votar sobre el futur polític de Catalunya.

Durant els quinze dies vinents, fins els 25 de novembre, es podrà votar sense necessitat d'aportar cap justificant a les set delegacions territorials de la Generalitat que hi ha repartides al Principat. Són a Barcelona, Manresa, Girona, Tortosa, Lleida, Tarragona i Tremp.

Informació relacionada: Guia per a votar el 9-N

Aquests quinze dies, els qui no tinguin l'adreça de residència a Catalunya al DNI poden participar-hi si aporten, a més del carnet, el volant o certificat d'empadronament en un municipi català.

Alguns dels votants

Una de les persones que ha votat aquest dilluns és Maria Batlle, una senyora que celebrà 102 anys al març del 2015 i que viu a Sabadell. En el seu DNI, però. consta una adreça de Girona, però aquest diumenge els néts no la podien acompanyar perquè feien de voluntaris a les meses, explica la seva filla a l'ACN. Ha explicat que ha sentit 'il·lusió'. 'Jo ja tenia el marit que era independentista en aquell temps, si hi fos ara estaria content, i el pare també', diu. Eren republicans i el marit de la Maria va ser empresonat a la Model. Ha votat sí-sí.

Una altra de les persones que feia cua -'gairebé una hora'- és l'Helena, que ha treballat tota la setmana a València i només ha pogut venir a Barcelona dilluns dimarts. No té clar que vulgui la independència de Catalunya però dóna suport al procés participatiu perquè 'he d'escoltar que els meus conciutadans els interessa la qüestió, i que la consulta és perquè es possibiliti que hi hagi veu a aquesta pregunta de maner formal; per això vinc a votar en blanc'.

Un jove ha votat avui a Palau Robert perquè treballava aquest diumenge i una altra senyora, amb adreça al Pont de Suert però resident a Barcelona, ha optat per retardar el seu vot perquè no podia desplaçar-s'hi. Una altre cas és el de la Laia, que va venir expressament de Londres a votar aquest cap de setmana. Anava 'confiada' però en ensenyar la documentació tenia el carnet caducat. L'ha anat a renovar aquest dilluns i ha anat a votar just abans de tornar a enlairar-se cap a la capital britànica. També de l'aeroport ha arribat a les 10 del matí en Jordi Valero, en concret de Turquia. 'Sóc català i porto vint anys fora del país, et sembla una bona raó per votar?'.

Men?ame