Mas, a l’estat espanyol: ‘Catalunya es vol governar a si mateixa’

  • Qualifica el 9-N d'èxit total, de 'pas de gegant' cap a la 'votació definitiva', agraint la tasca dels voluntaris

VilaWeb
Redacció
09.11.2014 - 22:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat d’èxit total el 9-N, superant de llarg els dos milions de votants. La dada definitiva de participació es farà pública avui a la nit. ‘En algun moment volem fer la votació de manera definitiva. Avui és una passa de gegant. Avui hi ha hagut una simbiosi perfecta entre institucions públiques, entitats i teixit associatiu i persones. El missatge és que quan anem junts, avancem més i millor. És un missatge important per a les setmanes i mesos vinents. Cadascú ha de fer el seu paper, sense trepitjar-nos’, ha dit Mas.

Mas ha dit que dimarts compareixerà després de la reunió del govern per a anunciar quins seran els passos a fer després del 9-N, i els acabarà de detallar durant les dues setmanes vinents.

Heus ací un recull de frases d’Artur Mas en la compareixença de valoració del 9-N, feta des del centre de premsa per als centenars de periodistes que han fet seguiment de la jornada:

Catalunya, un cop més, ha deixat molt clar que volem governar-nos a nosaltres mateixos. És una vella aspiració del nostre país, que ve de fa molts segles, compatible amb la construcció política d’una Europa més forta i unida. 

Volem decidir — i ho hem demostrat– el nostre futur polític. Som prou adults com per fer-ho. Totes les nacions tenen dret de decidir el seu futur. Avui la lliçó de democràcia reforça aquest dret natural de totes les nacions. 

Volem decidir el futur pacíficament, lliurement i democràticament. No contra Espanya ni contra ningú. A favor nostre i sempre procurant el bé del conjunt. 

‘Lamento les primeres reaccions a Madrid, que han estat de molta miopia política i molta indiferència quan no d’intolerància. Tenien avui una oportunitat d’or d’entendre el missatge potent de la societat catalana, i donar també un missatge que volen resoldre aquests reptes de comú acord. 

Aquest 9-N figurarà com una fita inoblidable en la història de Catalunya, però atenció, sobretot té vocació de mirar endavant. Per tant, ha de servir per construir una Catalunya millor en tots els sentits. Aquest 9-N l’hem fet en condicions dures i molt difícils, amb una navegació gens plàcida, i això demostra també que no només quan anem junts avancem junts i millor sinó que les coses cal fer-les però cal fer-les bé. El 9-N n’és un exemple molt potent. Quan ho fem així, la nostra causa esdevé causa realment victoriosa. És el q ha passat avui. 

Ens hem mirat el mirall, i ens hem agradat, com a país, com a poble. És bo que sigui així.  

Em sento molt orgullós de ser d’aquest país, català, del país i al seva gent, i de poder representar Catalunya en aquest moment. I disposat a seguir servint Catalunya perquè arribi el dia q puguem decidir en llibertat, de manera pacífica, el nostre futur, sense perjudicar a ningú, sinó de comú acord amb els demés.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any