Ian Duncan, portaveu de la delegació internacional al 9-N: ‘No crec que votar sigui o pugui ser un delicte’

  • L'europarlamentari conservador escocès assegura que cal 'deixar que la veu de la gent sigui escoltada' i diu que estaria encantat de reunir-se amb el govern espanyol

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.11.2014 - 18:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu de la delegació internacional que observarà el procés participatiu del 9-N, l’europarlamentari conservador escocès Ian Duncan, ha dit en la presentació dels vuit càrrecs electes internacionals que redactaran un informe sobre el 9-N que no creu ‘que votar sigui o pugui ser un delicte’, en resposta a les diligències obertes per la Fiscalia de Catalunya.

Duncan espera que el 9-N sigui el primer pas del que creu que serà ‘un viatge desafiant’ i per tot plegat considera que el més important és ‘deixar que la veu de la gent sigui escoltada’. Duncan, ‘abans que conservador i unionista, demòcrata’, assegura que estaria encantat de reunir-se amb el govern espanyol si la Moncloa ho desitja.

La comissió oficial internacional, convidada pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), és formada a més de Duncan, per l’eurodiputada del PNB Izaskun Bilbao, el flamenc Mark Demesmaeker, de la Nova Aliança Flamenca, la gal·lesa Jill Evans, del partit Plaid Cymru (que fins i tot va explicar en una carta oberta per què vindria a fer d’observadora internacional a Catalunya), el diputat suec Valter Mutt, l’eslovè de l’ALDE Peter Vilfaan i l’alemany de l’SPD Bernhard von Grünberg.

També en forma part ‪Gérard Onesta, que des del 2010 és el vice-president de la regió occitana del Migdia-Pirineu. Onesta és membre del Partit Verd francès i fou eurodiputat i vice-president del Parlament Europeu entre el 1999 i el 2007.

Els vuit membres que hi ha a la comissió representen totes les famílies polítiques del parlament europeu, tret del PPE.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any