Ciberguerra contra el 9-N

  • Cauen les webs de la Generalitat, l'ANC i l'AMI i es denuncia l'atac contra telèfons de membres de la campanya 'Ara és l'hora' · L'ANC sospita d'una operació estatal

VilaWeb
Redacció
08.11.2014 - 16:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des de primera hora de la tarda, el portal i algunes webs de la Generalitat no funcionen correctament. Quan s’intenta d’accedir-hi, no es carreguen o només es veu la portada. El mateix ha passat, des d’unes quantes hores abans, amb la web de l’Assemblea Nacional Catalana i la de l’Associació de Municipis per la Independència (que ja va). Sí que ha funcionat en tot moment el portal Participa2014.cat, amb tota la informació sobre la consulta del 9-N

La caiguda d’aquestes webs ha coincidit amb la denúncia de l’ANC i Òmnium, a més de l’AMI, d’un boicot telefònic a molts membres i treballadors de la campanya ‘Ara és l’hora’. ‘Reben desenes de milers de trucades amb l’únic objectiu de bloquejar-ne les comunicacions’, han explicat en un comunicat. Per les dues entitats, ‘a les portes del 9-N es repeteix la fórmula de boicot que ja es va implantar els dies previs a la Via Catalana 2014, amb l’únic objectiu d’intentar evitar-ne l’èxit’.

L’ANC i Òmnium han explicat que no saben qui hi ha rere ‘el nou atac en massa’, però han assegurat que per ‘la complexitat cal disposar d’uns coneixements i recursos tècnics fora de l’abast de la majoria’. Segons aquestes entitats, els intents de desestabilitzar també ‘s’han estès a l’enviament de missatges electrònics falsos que suplanten la identitat d’assemblees i agrupacions territorials’. Per tot plegat, han interposat una denúncia als Mossos d’Esquadra.

Els Mossos ho investiguen

Tres coordinadors de l’ANC del Pla de l’Estany s’han despertat avui amb una sorpresa desagradable. Des de les nou del matí, els seus telèfons mòbils no han parat de rebre trucades de números fixos, mòbils i de desconeguts que han deixat inutilitzats els seus terminals. Una de les afectades, la coordinadora de l’ANC de Fontcoberta, Carme Ferrando, ha explicat que alguns dels números corresponien a companys de l’ANC i seus d’Òmnium Cultural tot i que després de comprovar-ho han descobert que els veritables propietaris no havien fet les trucades. A més, si volien contestar, ningú no responia. De moment, els tres coordinadors ja han denunciat els fets als Mossos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any