Què us trobareu demà als col·legis quan aneu a votar?

  • Les urnes i les butlletes per al 9-N s'acaben de distribuir avui als instituts catalans

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.11.2014 - 10:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir van començar a arribar als instituts catalans les primeres caixes amb tot el material necessari per a les votacions del 9-N. Un dels primers llocs on els voluntaris i professors van poder posar-se a treballar fou a l’IES Santiago Sobrequés de Girona, on hi haurà setze meses demà. Ahir mateix van començar a moure taules i cadires per fer espai a les aules i també van obrir les caixes per muntar les urnes, disposar les butlletes i preparar els ordinadors per al recompte de vots (foto). Es preveu que durant tot dissabte acabi d’arribar tot el material als instituts. Quant als locals cedits pels ajuntaments, el material ja s’ha distribuït.

Ahir, doncs, va començar el compte enrere per a tenir a punt els 1.317 locals que acolliran les 6.695 meses amb urnes per a la votació de la consulta.

A cadascuna de les caixes, hi consta tant el nom com l’adreça de l’institut i també s’hi fa una relació acurada de tot el que conté: el nombre d’urnes (plegades), les butlletes de vot, els sobres i la documentació per als membres de les meses, entre més. Entre divendres i avui, tots els instituts de Catalunya hauran rebut les caixes i els ordinadors per a la consulta.

Després toca el torn als voluntaris del 9-N (entre els quals hi ha tant directors dels centres com professors, a més de ciutadans). Ells són els qui s’encarreguen de muntar-ho tot i tenir-ho enllestit per diumenge a les nou del matí, quan s’obrin les portes per a la votació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any