Dos diputats del PS presentan una esmena demanant la fusió de la regió amb Midi-Pyrénées

  • Malgrat la petició posada en plaça pel Consell Regional de Llenguadoc- Rosselló, en contra de la fusió amb Midi-Pyrénées, dos diputats del PS de l'Aude han presentat a l'Assemblea Nacional francesa una esmena demanant aquesta fusió, també en contra del parer del Senat que va aprovar el manteniment del Llenguadoc-Rosselló ...>>
    Ds. 8 de novembre del 2014

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.11.2014 - 11:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Marie-Hélène i Jean-Claude Fabre Pérez, els diputats socialistes de  l’Aude,  van presentar dijous passat a l’Assemblea Nacional una esmena per restablir la fusió del Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus, en el marc del projecte de llei sobre la reforma territorial. En un comunicat, els dos diputats asseguren que  estaven “convençuts que el futur de la regió és una gran oportunitat per a tots nosaltres. Mai tants territoris occitans han estat capaços de reunir-se  per crear una àrea d’acord amb la seva història i cultura’.

Els diputats  insisteixen que aquesta gran regió ‘serà capaç de respondre als reptes econòmics d’avui dia. Aquest serà un nou territori, que formarà part de les grans regions d’Europa , amb una població de 5,7 milions d’habitants i un PIB de més de 144 milions d’€uros. La  fusió d’aquestes dues regions ens  permetrà ser un encreuament de camins al cor de la costa mediterrània, en la confluència de les principals rutes comercials. No deixem passar aquesta oportunitat històrica ‘.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any