Figueres es manifesta contra l’atac feixista a la galeria d’art Dolors Ventós

  • L'ajuntament va fer una junta extraordinària de portaveus per a condemnar l'acte vandàlic

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
08.11.2014 - 08:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Centenars de persones es van concentrar ahir al vespre a les portes de la galeria d’art Dolors Ventós de Figueres (Alt Empordà) per condemnar l’atac feixista que va patir dijous a la matinada. L’afluència de públic va obligar la Guàrdia Urbana a tallar la circulació durant més d’una hora mentre els assistents escoltaven les paraules de suport dels representants d’Òmnium Cultural i l’ANC en favor de la tolerància i contra el feixisme. A la manifestació, hi va participar la batllessa, Marta Felip, i representants dels grups municipals que minuts abans de la concentració havien fet una junta extraordinària de portaveus per a condemnar els fets.

La resposta a l’atac feixista contra la galeria Dolors Ventós de Figueres fou multitudinària. Més de tres-centes persones es van manifestar a les portes de la galeria, a la Calçada dels Monjos, per mostrar suport a la propietària de la sala i a l’artista Albert Llobet, responsable de l’exposició ‘Nou raons pel 9-N’.

Emocionada i molt nerviosa per la quantitat de gent que es va acostar a la galeria, la propietària, Dolors Ventós, va explicar que durant tota la jornada no havia parat de rebre mostres de suport de la gent i que l’èxit de la manifestació convocada a dos quarts de vuit havia superat totes les expectatives. Això sí, va lamentar que tota la gent que havia col·lapsat el carrer s’hagués acostat a la seva galeria a condemnar un acte feixista i no per gaudir de la cultura.

Per la seva banda, Albert Llobet, visiblement emocionat, va apuntar durant els parlaments que en cap moment no va voler ofendre ningú amb l’exposició perquè l’única cosa que pretenia era d’exposar artísticament els seus motius per a votar el 9-N.

A la concentració, s’hi van sumar els representants figuerencs de l’ANC i Òmnium Cultural que no van assistir a l’acte central de la campanya ‘Ara és l’hora’ a Barcelona per donar el seu suport a Dolors Ventós i Albert Llobet.

També la classe política figuerenca es va acostar a la galeria després de fer poc abans una junta extraordinària de portaveus a l’ajuntament. La batllessa, Marta Felip, va fer una crida als figuerencs a participar en el nou 9-N com ho han fet fins ara al llarg de tot el procés, és a dir, de manera pacífica i democràtica. També va assegurar que si la mostra d’Albert Llobet donava nou raons per a votar el 9-N, ara ja en tenien una més.

Després dels parlaments, l’acte va finalitzar amb el cant de ‘L’estaca’ del cantant figuerenc Juanjo Bosk i amb els assistents cobrint amb pintura groga les múltiples pintades que cobrien les parets de la galeria amb consignes contra el 9-N i Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any