Biel Majoral: ‘Estimam Catalunya perquè lluita per la llibertat’

  • La crida des de les Illes als catalans del Principat pel 9-N

VilaWeb
Redacció
08.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els catalans són convocats demà a votar sobre el futur polític de Catalunya. En un moment tan crucial per al país, hem volgut demanar a personalitats referents de la resta dels Països Catalans com el veuen i viuen. Hem recollit les opinions de l’artista de Vinaròs Carles Santos; el músic mallorquí Biel Majoral, l’activista nord- català Hervé Pi i l’algueresa Franca Masu.  

«Ho he cantat tota la vida: des de Mallorca estimam Catalunya perquè lluita per la llibertat. Per nosaltres, la llibertat és fonamental. La llibertat lingüística, la cultural i la manera de ser, de pensar i de voler conviure en aquest món. Nosaltres, com a descendents dels catalans que vengueren a Mallorca i que ens sentim orgullosos de ser catalans, volem que la cosa vagi bé. Volem que la gent s’expressi d’aquesta manera tan cívica i tan normal, que vagi a votar amb aquesta voluntat manifesta de tota la vida que és la llibertat. La lluita per la llibertat.

Ja ho va escriure Pere Capellà i ho he cantat:

‘Herois de Mallorca
herois catalans
que en les hores greus
us dàreu les mans
fent del vostre exemple
sagrada costum
jo us tinc en ma vida
de guia i de llum
jo som mallorquí
i és la meva glòria
ésser català
per la meva història.’

Per tant, ja podeu veure com n’estic, de content, perquè el poble hagi engegat aquest camí d’esperança. Això a les Illes i als Països Catalans tendrà molt de recorregut. Perquè quan les coses s’alliberen, l’estima és molt més forta. Tot això que ha fet el govern Bauzá, que hem patit tant, contra la gent del món educatiu… tot això jugarà a favor nostre. Quan hi hagi un país normal que tingui una llengua vehicular, normalitzada, oficialitzada i reconeguda universalment, això ens afavorirà a nosaltres. I el que em sap greu de bon de veres és que València perdés aquell petit punt de no posar el nom a les coses quan era l’hora. Aquí Mallorca sortosament i gràcies a la lluita que havíem fet, va quedar ben clar. I ni el Bauzá ha estat capaç ni ho podrà canviar. La nostra cultura i la nostra llengua són la catalana.

Si hi ha algun català del Principat que encara dubta si ha d’anar a votar diumenge, que sàpiga que ho ha de fer perquè el futur és la cultura. La cultura és la clau. El necessitam. Necessitam que vagi a votar i que manifesti allò que realment pensi. Però, lògicament, li demanaria que ho faci amb sentit positiu.

Força, empenta i coratge!»

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any