Carles Santos: ‘Aquest 9-N no afluixeu’

  • El músic de Vinaròs explica què farà aquest diumenge i com veu el procés endegat al Principat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els catalans són convocats demà a votar sobre el futur polític de Catalunya. En un moment tan crucial per al país, hem volgut demanar a personalitats referents de la resta dels Països Catalans com el veuen i viuen. Hem recollit les opinions de l’artista de Vinaròs Carles Santos; el músic mallorquí Biel Majoral, l’activista nord- català Hervé Pi i l’algueresa Franca Masu.  

«Us he de dir que hi hagi molta sort, i que no afluixeu. Jo ja ho sé que hi ha gent que no afluixarà, però sobretot, ara és el moment de no afluixar. Que els catalans votin per mi? Sí, home és clar. Voteu per mi. Però tinguem en compte que s’ha d’anar en compte amb els valencians. Estan maltractats per totes bandes. I, a més a més, hi ha malentès entre nosaltres, per les dues bandes. Però sobretot, vosaltres no afluixeu, no afluixeu. Jo no puc votar, no, que estic empadronat a Vinaròs. Però aniré fins a Alcanar, Ulldecona, i la zona en general a veure com va la cosa. Tinc amics empadronats allà i els acompanyarem. Vull fer-me una foto del moment i documentar-ho. Realment la situació que s’ha creat aquest 9N és peculiar, per no dir una altra cosa. Però passi el que passi sempre hi ha una part positiva i en aquest cas encara més. Si podria haver-hi merder? No m’estranyaria. Qui és el que ho pot predir? Sempre hi ha coses que s’escapen, que no es veuen, o no les vol veure. Hi ha molta inquietud o tensió. Però vosaltres, no afluixeu.

Aquí on visc la gent que veig són els amics, i aquests estem d’acord. Ha ha! Ara, el poble, no crec que ho seguesquen excessivament. Com a mínim del 9-N no se’n parla massa a la premsa local. Un referèndum d’independència al País Valencià? Jo no crec que el vegi. Cinc, deu anys, dius? Sí, tu creus? Va, més deu que cinc.

Però vosaltres no afluixeu, eh?»

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any