Barcelona es prepara per convertir-se en la capital d’un estat

  • El Llibre Blanc 'Barcelona, capital d'un nou estat' s'ha presentat aquest vespre al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona

VilaWeb
Redacció
05.11.2014 - 18:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit avui al vespre al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona la presentació del Llibre Blanc ‘Barcelona, capital d’un nou estat’. Ho ha fet acompanyat de molts dels autors i dels representants del partits que li han donat suport en aquesta iniciativa, Ricard Gomà (ICV-EUiA) i Jordi Portabella (ERC). L’acte, presentat pel periodista Jofre Llombart, ha simbolitzat un viatge en el futur fins a la Barcelona del 2024. Una ciutat, capital de la Catalunya independent, imaginada per personalitats d’àmbits molt diferents. Les conclusions, molt diverses, tenen com a nexe comú el repàs als reptes que tindria la ciutat per aprofitar l’oportunitat que li brindaria esdevenir la capital d’un Estat.

Ací podeu descarregar el Llibre Blanc, en PDF.

Vegeu en aquest vídeo l’acte de presentació del Llibre Blanc:

Entre aquests autors hi ha Juan Antonio Giner, fundador i president d’Innovation International Media Consulting Group de Londres; Marta Espasa, professora titular d’Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona; Bonaventura Clotet, director d’IrsiCaixa i cap de la Unitat del VIH de l’Hospital Trias i Pujol; Isabel Sucunza, periodista i escriptora; Gabriel Ferraté, exrector de la Universitat Politècnica de la Catalunya i de la Universitat Oberta de Catalunya i la teresiana Victòria Molins. En l’acte participen també els il·lustradors Toni Batllori i Jordi Calvis, que han col·laborat en el libre.

Trias ha explicat que amb la publicació del llibre, Barcelona ‘assumeix el paper de capitalitat que li pertoca’. ‘En el procés polític que vivim, Barcelona té una gran responsabilitat. Tenim un lideratge que volem compartir amb tots els pobles i ciutats del país i sempre ha d’estar al costat del Govern i del Parlament’, ha afegit. En aquest sentit, Trias ha destacat la importància del 9-N com el dia en què els catalans exerciran el seu dret a decidir malgrat els impediments de l’estat espanyol. ‘Diumenge serà el moment de tornar-nos a sentir protagonistes del nostre futur i exercir el nostre dret a decidir’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any