Un sindicat policial acusa a Jacques Cresta de afavorir a un conductor ebri.

  • El secretari departamental del sindicat Alliance police nationale, acusa a Jacques Cresta d'haver intervingut davant el procurador de la República a favor d'un home interpel·lat per a un delicte per conduir begut ...>>
    Dc. 5 de novembre del 2014

VilaWeb
Redacció
05.11.2014 - 11:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons el secretari departamental, Antoine Cuevas els fets haurien passat el mes de maig, concretament el dia 25, quan l’home hauria topat amb un cotxe aparcat. L’home hauria donat una taxa d’alcoholèmia d’1,36 g/l en sang. El conductor va ser convocat al comissariat i el procediment transmès al jutjat. El 30 de setembre, va ser condemnat a 4 mesos de suspensió del permís de conduir i l’obligació de seguir un curs de recuperació dels punts.

Una sentència que va ser confirmada el l 7 d’octubre pel tribunal de Perpinyà.

Ara bé, segons el sindicalista, el 28 d’octubre, via internet, va utilitzar la ‘plateforme de dénonciation’, criticada i rebutjada pel nostre sindicat, on fa constar un ‘abús de poder dels policies’. Aquesta mateixa plataforma capta al seu torn per correu al Senyor Scofoni, director departamental de la seguretat pública (DDSP) que impulsa una enquesta interna. Aquesta donarà la raó al funcionari, no trobant cap disfunció en el procediment.

El sindicat denuncia que aquest home té un lligam amb el diputat Jacques Cresta el qual l’endemà, 29 octubre, hauria enviat un correu al procurador de la República de Perpinyà, demanant explicacions sobre aquest assumpte i insistint perquè es torni el permís de conduir a aquest individu, malgrat que fins i tot, es tracta d’una decisió que havia estat presa per la justícia. I això, sense haver pres la delicadesa de demanar l’opinió del DDSP de Perpinyà.

El sindicat ‘Alliance police nationale’ protesta ‘contra aquestes pràctiques intolerables que desacrediten  el conjunt dels funcionaris íntegres que componen la nostra institució, massa sovint tacada i denigrada equivocadament. Com un elegit es pot permetre una intervenció a favor d’un individu, amb una taxa d’alcoholèmia tan elevada? Sobretot quan es coneix la problemàtica de l’alcohol al volant, i del nombre massa elevat de morts sobre la carretera?’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any