Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  05.11.2014  06:00

Es podrà votar durant quinze dies sense justificant després del 9-N

Caldrà adreçar-se a una de les set delegacions territorials de la Generalitat

Men?ame
 

Durant els quinze dies següents al 9 de novembre, fins el 25 de novembre, es podrà votar en el procés participatiu sobre la independència. Només caldrà adreçar-se a una de les set delegacions territorials de la Generalitat que hi ha repartides al Principat. Són a Barcelona, Manresa, Girona, Tortosa, Lleida, Tarragona i Tremp.

Fins ara del Departament de Governació informava que només els qui acreditessin amb un document una causa major (com ara una hospitalització o jornada laboral) podrien votar més tard del 9-N. Tanmateix, fonts de Governació han explicat a VilaWeb que tothom qui ho vulgui podrà votar durant aquest període, sense necessitat de justificar-se. Les mateixes fonts expliquen que s'establirà un mecanisme per evitar la duplicitat de vot.

I els catalans residents a l'exterior?

Els catalans que tinguin un carnet d'identitat espanyol (DNI) on consti una adreça de l'estranger podran anar a votar durant aquests quinze dies al Palau Robert. En canvi, als disset punts de votació que s'han habilitat a l'estranger només s'hi podrà votar el dia 9 de novembre. Aquests punts, repartits en diversos països del món, corresponen a les delegacions que el govern té a l'estranger. Són Berlín, Brussel·les, París, Milà, Londres, Mont-real, Nova York, San José, Buenos Aires, São Paulo, Bogotà, Mèxic, Santiago de Xile, Tòquio, Hong Kong, Sydney i Copenhaguen. Vegeu-los ací.

Els qui tinguin DNI amb residència a Catalunya també poden venir a votar el 9 de novembre al punt de votació que els correspon a Catalunya o bé anar a una de les set delegacions territorials abans del 25 de novembre.

Votació de catalans que viuen en uns altres territoris del país

El 9-N s'ha habilitat un lloc de votació a Perpinyà (Casa de la Generalitat) i un altre a Andorra la Vella (avinguda Príncep Benlloch, 25).

Més informació:

Guia per a votar el 9-N

On votar el 9-N: llista dels col·legis i punts de participació

Les paperetes i els sobres per al 9-N: cal dur-los de casa?

Ja no hi ha hores per a renovar el DNI a Barcelona abans del 9-N

Men?ame