Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  02.11.2014  11:55

Autor/s: ACN

Forcadell: 'Hem d'anar a votar per dignitat democràtica'

La presidenta de l'ANC diu ara que va 'demanar' a Mas eleccions abans de tres mesos, no 'exigir'

Men?ame
 

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, afirma que el poble de Catalunya ha de poder participar en el 9-N per 'dignitat democràtica'. Quan falta just una setmana per a la jornada, i amb una possible suspensió cautelar del Tribunal Constitucional espanyol a instàncies de la impugnació del govern espanyol, Forcadell ha declarat en una entrevista a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio que s'ha de poder 'defensar la llibertat d'expressió'. 'No parlem d'independència, sinó de democràcia', ha assenyalat aquest diumenge, afegint que el Govern ha d'estar també al capdavant del procés participatiu.

Per a Forcadell, el dictamen del TC no canviaria 'absolutament res' en tractar-se d'un 'tema jurídic', quan 'estem parlant de democràcia'. 'Ells ens volen coartar la nostra llibertat d'expressió (...) el que està passant ara et recorda temps passats, malauradament', ha dit en un altre moment de la conversa radiofònica la presidenta de l'ANC. Tot i així, la presidenta de l'ANC està convençuda que es podrà anar a votar.

Carme Forcadell també ha volgut matisar el missatge adreçat al president Mas en l'acte central de la campanya 'Ara és l'Hora' el passat 19 d'octubre a la plaça de Catalunya de Barcelona. 'Vaig demanar, no exigir eleccions', ha dit. 'Vaig exigir unitat dels partits per enfortir el 9-N', ha afegit, expressant la seva satisfacció pel fet que les formacions pro-consulta han restablert el treball conjunt. 

El discurs de Forcadell d'aquell dia està gravat en vídeo. La presidenta de l'ANC diu 'donarem suport al 9-N però exigim que hi hagi unitat política i que hi hagi eleccions. Ara i aquí demanem: president convoqui eleccions, president volem votar en els propers tres mesos, president volem iniciar la primavera del 2015 amb un nou parlament constituit'.

En aquest sentit, considera que més enllà del 9-N 'ha d'haver eleccions' perquè el procés de diumenge vinent 'no genera cap mandat democràtic' i el Parlament necessita d'un mandat 'per avançar'.