L’SNP podria passar de 6 diputats a 54 a Londres segons una enquesta

  • El sondatge d'Ipsos Mori també detecta una històrica davallada dels laboristes escocesos

VilaWeb
Redacció
31.10.2014 - 09:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’empresa Ipsos Mori ha publicat una enquesta segons la qual, si es fessin ara eleccions generals a la Gran Bretanya, a Escòcia el partit guanyador seria clarament el Partit Nacional Escocès (SNP), amb un 52% d’intenció de vot. Això significaria que passaria dels sis diputats actuals que té a Westminster a cinquanta-quatre. El sondatge també detecta una enorme punxada del Partit Laborista escocès, amb un 23% d’intenció de vot i la pèrdua de trenta-sis diputats dels quaranta-un que va obtenir a les últimes eleccions a Escòcia, considerada fins ara un dels feus del laborisme britànic.

Cal recordar que a les últimes eleccions generals del 2010, els laboristes van aconseguir el 42% dels vots i l’SNP va quedar per sota del 20%.

Quant al Partit Conservador, segons l’enquesta es quedaria sense representació a Westminster amb menys d’un 10% del vot, i el Partit Liberaldemòcrata escocès podria obtenir un 6%.

Des del referèndum sobre la independència del 18 de setembre, i malgrat la victòria del no, l’SNP no ha parat d’obtenir suport: en un mes i mig ha quadriplicat el nombre de militants i ha esdevingut el tercer partit més important de la Gran Bretanya, per davant del liberaldemòcrata.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any