Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dijous  30.10.2014  20:00

300 contes per a un Tricentenari: El capitost dels bruixots

VilaWeb publica enguany un conte tradicional cada dia, en vídeo, relatat pel rondallaire Albert Estengre

Men?ame
 

Temps era temps, en un poble més amunt de Vic, a l’Esquirol, vet aquí que hi havia un mossèn que estava empipat amb tots els bruixots. No tan solament hi estava enfadat ell, sinó també tots els pagesos de la contrada. A la vora de l'Esquirol hi havia una muntanya on vivien tots els bruixots i les bruixes i, quan els semblava, feien ploure a bots i barrals. El pitjor de tots era el capitost. Abans de fer caure cap xàfec, s'enfilava sobre una cabra i volava per sobre de l’Esquirol fent befa del mossèn del poble, perquè ell provava d'aturar-lo. Però un dia aquell mossèn va guanyar. Com s’ho va fer? Ho explica el conte d’avui: El capitost dels bruixots.

VilaWeb publica cada dia de l'any, de dilluns a dissabte, un conte tradicional del nostre país, en vídeo i per a tots els públics, explicat per Albert Estengre. Podeu seguir-los i comentar-los a les xarxes socials amb l'etiqueta #300contes.