Joan Herrera s’hi repensa i anirà a votar el 9-N

  • Diu en una entrevista a El Periódico que Dolors Camats i Joan Mena també ho faran

VilaWeb
Redacció
30.10.2014 - 08:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El coordinador d’ICV, Joan Herrera, anuncia que finalment anirà a votar el 9 de novembre, després d’haver dit, ara fa dues setmanes, que no participaria en la votació alternativa impulsada pel govern. En una entrevista a El Periódico, Herrera diu que des d’aleshores ‘han passat coses substancials’, com ara l’acceptació per part del Pacte Nacional pel Dret de Decidir de ‘diferents formes de mobilització el 9-N’ i que la societat civil prepara denúncies a les institucions europees per a denunciar que l’estat espanyol no deixa votar. I que Mas, diu ell, ha admès que el 9-N no és cap consulta.

‘Jo, i més dirigents de la coalició com Dolors Camats o Joan Mena, participarem en totes les expressions de mobilització. Firmaré una denúncia a l’estat perquè no deixa votar i participaré en el procés participatiu del govern. El 9-N ha de ser una jornada de reivindicació en què el més important no serà tant el que opini la gent, sinó la quantitat de gent que es mobilitzarà davant d’un PP amb al·lèrgia a la democràcia. Aquesta és una decisió compartida’, explica Herrera en l’entrevista.

Una altra de les coses que han passat durant aquest temps és que, arran de la primera reacció d’Herrera de no voler votar en aquesta votació alternativa, els sectors sobiranistes d’ICV van posar el crit al cel i van pressionar la direcció perquè canviés la posició. Arran d’aquesta pressió, ja hi va haver la setmana passada un canvi de rumb, i ICV va cridar ‘a la mobilització en qualsevol dels formats previstos per al 9-N.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any