La foto que va posar Xavier Trias al punt de mira

  • El batlle de Barcelona va explicar a Michael Bloomberg el clam independentista de Catalunya · Un periodista de l'ABC explica com funcionen els informes falsificats

VilaWeb
Redacció
29.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Barcelona, Xavier Trias, va ser dilluns la víctima d’una filtració a la premsa de Madrid. La informació deia que tenia comptes milionaris ocults a Andorra procedents de Suïssa. La seva reacció va ser contundent —presentar una querella contra el diari El Mundo— i va afirmar per tots els mitjans que ell no tenia ni havia tingut mai diners a l’estranger. Trias identifica el moment de l’origen d’aquest atac: la reunió que va fer el 29 de setembre amb l’empresari, polític i filantrop Michael Bloomberg a Nova York. El van avisar que anés en compte després d’aquella reunió.

Les filtracions falses

El periodista d’investigació de l’ABC Javier Chicote va explicar ahir al programa ‘La ciutat de tots’, de Radio Intereconomía Barcelona, que ell havia tingut la informació sobre els diners de Xavier Trias a Andorra i que no havia volgut publicar-la perquè membres de la policia li havien dit que no era certa. Chicote explica com es manipulen i es filtren documents per atacar determinats polítics. Escolteu el fragment de l’àudio:

Abans d’aquestes declaracions del periodista, el batlle Trias ja havia anunciat la presentació de la querella contra El Mundo:

Una reunió a Nova York

En aquella reunió, Trias va explicar a Bloomberg, propietari de la principal agència d’informació econòmica del món, la situació política de Catalunya i li va mostrar imatges de les mobilitzacions sobiranistes dels últims anys. Amb el seu mòbil, Trias va ensenyar les espectaculars imatges de la V de l’Onze de Setembre als carrers de Barcelona. Podeu veure la foto que va penjar-ne a Twitter Albert Ortas, director de l’oficina del batlle de Barcelona:

Tres dies després de la reunió, Bloomberg (el mitjà de comunicació) va publicar un duríssim editorial sobre el cas català que exigia a Mariano Rajoy d’anar a Catalunya i reconèixer tots els errors comesos per l’estat espanyol. L’editorial (traducció al català) criticava la posició de no deixar votar els catalans i exigia una reforma constitucional a Espanya que inclogués el dret de secessió.

‘Vés amb compte perquè ara no et deixaran de petja’

Poc després de l’editorial de Bloomberg, una persona que Trias no vol identificar el va advertir que s’havia ficat a l’ull de l’huracà: ‘Vés amb compte perquè ara no et deixaran de petja.’ Ho va explicar dilluns Trias mateix en una entrevista a 8TV (que podeu veure a continuació). I va afegir: ‘Hi ha gent que fa coses que no són normals en aquest país. I que no són admissibles.’

Heus ací l’entrevista a Trias a 8TV:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any