Rajoy demana ‘disculpes a tots els espanyols’ pels casos de corrupció del PP

  • El president espanyol demana confiança en l'estat de dret i en el seu 'compromís total' amb la 'neteja a la vida pública'

VilaWeb
ACN
28.10.2014 - 16:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha demanat ‘disculpes a tots els espanyols’ en nom del PP per haver confiat i situat en llocs ‘dels que no eren dignes’ a persones que ‘en aparença han abusat d’aquests llocs’. Rajoy ha aprofitat una pregunta sobre desigualtat a la sessió de control del senat per assegurar que ell ‘entén i comparteix plenament’ la ‘indignació’ dels espanyols davant l’acumulació d’escàndols, però ha apuntat que l’últim –que s’ha saldat amb la detenció de 51 persones, entre els què hi ha quatre batlles del PP i l’ex-mà dreta d’Esperanza Aguirre– ‘sembla que respon a la cobdícia personal, i no a les organitzacions polítiques’ que representaven.

El president espanyol ha afirmat que ell comparteix la ‘indignació i el cansament’ de la societat per les ‘conductes feridores’ de responsables polítics, i més quan els ciutadans han hagut de fer ‘tanyts esforços’ en aquesta crisi, i ha lamentat que aquests comportaments estenen ‘una ombra de sospita generalitzada’ que ‘embruta injustament’ la imatge i reputació d’altres polítics que estan als partits ‘per servir als demés’.

En aquest sentit, ha afirmat que a ell no només li toca ‘condemnar’ sinó actuar per ‘impedir’ aquests casos de corrupció, i per aquest motiu ha assegurat que la seva formació aprovarà al congrés espanyol, amb els vots de l’oposició o sense, el nou paquet de mesures contra la corrupció i per a la regeneració democràtica que té en marxa. ‘No demorarem ni un minut més l’aporovació d’aquest paquet de reformes’, ha dit.

Com a exemple de mesures que ja ha impulsat el seu executiu, ha recordat que s’han prohiubit les donacions d’empreses als partits o les condonacions dels deutes dels partits als bancs, i ha promès que ampliarà el ventall de mesures anticorrupció fins aconseguir que qualsevol càrrec públic ‘s’ho pensi abans de corrompre’s’.

En tot cas, ha recordat que si aquests casos han estat investigats és perquè els cossos i forces de seguretat de l’estat fan la seva feina i la Justícia ‘funciona’. Per aquest motiu ha demanat als ciutadans i a ‘tothom’ que ‘confiï en l’estat de dret’ i en el seu ‘compromís total’ amb la ‘neteja a la vida pública’.

En tot cas, Rajoy ha evitat comprometre’s a comparèixer al congrés espanyol la setmana que ve, com li demana tota l’oposició, per abordar la corrupció.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any