Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  29.10.2014  06:00

Descobrir l'entorn amb la Wikipedia

Una nova funció de l'aplicació mòbil de l'enciclopèdia oberta proposa articles relacionats amb llocs i indrets pròxims a l'espai on ens trobem

Men?ame
 

L'aplicació de la Wikipedia per a Android i iOS ha afegit fa poc una nova funció per a descobrir, amb l'ajuda de la geolocalització, els articles de l'enciclopèdia oberta relacionats amb qualsevol aspecte del nostre entorn més immediat. 'Saps què t'envolta? Deixa que la Wikipedia t'ho expliqui' és l'eslògan amb què es presenta l'opció 'A prop' ('Nearby', en anglès), que presenta una llista d'articles de la Wikipedia destacats per la proximitat.

De cada entrada, se n'indica la distància a què ens trobem i la direcció on es troba: si hi piquem, s'obre l'article; si hi mantenim una estona el dit, es marca en un mapa.

'Amb aquesta funció acostem la Wikipedia al món que t'envolta i et permetem d'explorar i aprendre més coses sobre l'entorn. Per ventura t'has preguntat mai sobre aquell monument que veus cada dia quan tornes a casa, tens curiositat per un edifici arquitectònicament interessant o senzillament vols fer una selecció d'indrets quan viatges? Ara la nova app de la Wikipedia et pot donar totes aquestes informacions i fins i tot inspirar-te perquè n'afegeixis tu alguna de nova', diu l'equip desenvolupador de l'aplicació.