A Perpinyà i Andorra també es podrà votar el 9-N

  • Qui hi vulgui fer de voluntari pot registrar-se fins dimecres a migdia

VilaWeb
Redacció
27.10.2014 - 12:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern de Catalunya ha habilitat dos nous punts de votació per al 9 de novembre, a Perpinyà i Andorra la Vella. L’habilitació d’aquests dos nou col·legis respon a la gran quantitat de nord-catalans i andorrans que tenen DNI amb residència a Catalunya. De fet, la Casa de la Generalitat a Perpinyà ja havia demanat la setmana passada de poder posar urnes el 9-N. I així serà. L’edifici, al carrer de la Fusteria, serà el col·legi on es podrà votar sobre la independència de Catalunya. 

Pel que fa a Andorra la Vella, el local de votació estarà situat als baixos del número 25 de l’avinguda Príncep Benlloch. 

Els qui vulguin fer de voluntaris en un d’aquests dos punts de votació tenen temps de registrar-se fins aquest dimecres al migdia, a través de la web de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea.

l dia 9 de novembre podran participar en el procés participatiu totes aquelles persones majors de 16 anys que resideixin a l’exterior i tinguin un document nacional d’identitat (DNI) on hi consti un domicili situat a Catalunya. Si no es disposa d’un DNI amb un domicili ubicat a Catalunya també s’hi podrà participar mitjançant la inscripció al Registre de Catalans i Catalanes Residents a l’Exterior o bé amb el certificat del Padró d’Espanyols Residents a l’Exterior (PERE). En aquests dos casos també caldrà presentar el DNI o el passaport a efectes d’identificació.

El sistema de participació serà amb doble sobre per tal de garantir la identitat i validesa de la participació. La butlleta amb la pregunta s’introduirà dins d’un sobre, que alhora serà introduït dins d’un sobre més gran conjuntament amb la documentació requerida. Per aquesta raó és fonamental que les persones que vulguin participar en aquest procés participatiu portin als punts de participació l’original i una còpia del document d’identitat (DNI o passaport) que escullin.

L’horari de participació, com al Principat, serà de les nous del matí a les vuit del vespre. Quan finalitzi la jornada no es farà un recompte dels resultats, sinó de la participació a cadascun dels punts de participació internacional, que seran agregats posteriorment. Els sobres seran enviats a Barcelona per a un recompte del resultat final.

Informació relacionada: Guia per a votar el 9-N

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any