L’Aplec del Puig reuneix de nou el valencianisme el darrer diumenge d’octubre

  • PSAN i Compromís van fer-hi ahir sengles actes

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com cada darrer diumenge d’octubre, el nacionalisme i l’independentisme valencià es va citar ahir al Puig per commemorar l’entrada de Jaume I a València. Enguany s’hi respiraven aires de canvi, amb la mirada posada, en primer terme, en les eleccions municipals i a les corts del maig, i més lluny, en la independència.

Amb el lema ‘Guanyem independència’, el PSAN va aplegar-se a la Muntanyeta del Castell. Era esperada la intervenció de Josep Lluís Albinyana, primer president de la Generalitat, amb la qual el PSAN volia simbolitzar el sentiment de recuperació de les institucions que plana al País Valencià. ‘Fins que els Països Catalans no siguin lliures no s’haurà acabat la lluita’, deia Núria Cadenes, que insistia que la via del pacte amb Espanya és impossible.

Al matí, convocat per Compromís, uns quants van enfilar cap al monestir des de les Torres de Serrans. A l’esplanada del monestir els esperava l’acte polític i diverses activitats. La zona es va omplir de militants i simpatitzants de Compromís que, a més d’escoltar el parlament del síndic, Enric Morera, van assistir al lliurament dels Blocs d’Honor. Enguany Compromís ha volgut fer un reconeixement al col·lectiu Senyera Infinita i a les organitzacions que han lluitat per l’ensenyament públic al País Valencià. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any