La lluita de les escoles Martínez Valls i Bonavista d’Ontinyent, reconeguda a l’Aplec del Puig

  • Escola Valenciana i les AMPA recullen firmes contra l'aplicació de la LOMCE

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.10.2014 - 00:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Diumenge de matí, durant el tradicional Aplec del Puig, les escoles Bonavista i Martínez Valls d’Ontinyent van ser homenatjades i van rebre una menció d’honor dels Blocs d’Honor, premis que lliura la coalició Compromís. Juntament amb les escoles ontinyentines, van rebre aquesta menció els col·legis Herrero de Castelló, Emili Lluch de Nàquera, Pare Català i Ramiro Jover de València, Cremona d’Alaquàs i Bracal de Muro. Els premis es van atorgar al col·lectiu Senyera Infinita, la Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya, la Coordinadora de professorat interí-STEPV i el sindicat d’estudiants BEA.

Les dues escoles d’Ontinyent van rebre aquestes mencions honorífiques per la llarga lluita mantinguda el curs passat pel manteniment de les unitats escolars als centres, i la defensa de l’escola pública en valencià.

Denúncies contra la LOMCE

Els Blocs d’Honor han servit enguany per a reconéixer el treball d’escoles i entitats en favor de l’escola. Precisament, les tres federacions de pares i mares d’alumnes (FAPA) del País Valencià i l’entitat Escola Valenciana han iniciat una campanya de recollida de queixes entre les famílies per l’aplicació de la nova LOMCE a través d’un document en el qual ‘cada pare i mare que ho considere pot signar per a mostrar la seua queixa a l’aplicació de la LOMCE, que afecta directament l’educació dels seus fills’. Les instàncies arribaran a tots els centres públics, es recolliran per Escola Valenciana i s’adheriran al recurs que l’entitat ha interposat al TSJ valencià contra el Decret de currículum de primària.

Les queixes també s’enviaran al Ministeri d’Educació espanyol i a la conselleria d’Educació, Cultura i Esports durant aquest curs escolar.



La FAPA Enric Valor d’Alacant, la FAPA Penyagolosa de Castelló de la Plana i la FAPA de València coincideixen amb Escola Valenciana que el Decret ‘ataca frontalment l’ensenyament plurilingüe en valencià’ i entenen que l’ensenyament en valencià ‘és qualitat educativa òptima’ per als seus fills.



’L’educació de qualitat ha de ser un servei públic que ha d’estar a l’abast de les famílies i si cal fer aquest tipus d’accions davant dels tribunals per a defensar un dret bàsic, ho farem. Aquestes campanyes calen quan els governats no estan a l’altura de la societat a la qual han de servir’, ha explicitat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any