L’Uruguai escull president després de Mujica

  • Les enquestes auguren una enquesta ajustada per al seu successor

VilaWeb
Redacció
26.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des de fa deu anys una coalició de partits de centre-esquerra governa l’Uruguai, l’anomenat Frente Amplio. Avui s’hi fan eleccions presidencials i qui ha estat president des del 2009, el popular José Mujica, no es presenta a la reelecció, tal com marca la constitució. El seu successor és Tabaré Vázquez, a qui la darrera setmana de campanya les enquestes mostren com a perdedor. Tanmateix, és possible que el resultat sigui ajustat i que el nou president de l’Uruguai es decideixi en una segona volta el pròxim 30 de novembre.

Tabaré fou també el predecessor de Mujica i qui va aconseguir que la coalició arribés a la presidència. Aquesta setmana tots dos líders han mostrat discrepàncies en públic en temes com la distribució de la marihuana –Mujica va legalitzar-la el desembre del 2013– i la gestió econòmica. Aquest fet encara posa les coses més difícils a Tabaré.

A Tabaré li disputen la presidència Luis Lacalle Pou, del Partit Blanco, i Pedro Bordaberry, del Colorado, els dos partits tradicionals.

‘El llegat d’un president irrepetible’

Ara que Mujica deixa el govern, l’editorial barcelonina Yulca publica un llibre del periodista uruguaià Miguel Ángel Campodónico que repassa la trajectòria d’aquest peculiar i carismàtic dirigent, antic guerriller Tupamaro. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any