La 30a Festa del Flabiol d’Arbúcies al ‘Fes Ta Festa’

  • El flabiol i tots els seus ritmes protagonitzen l’edició 2026 del programa, on també es parla de l’atac am monument de la sardana de Barcelona

VilaWeb
Redacció
25.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Festa del flabiol d’Arbúcies és una cita absolutament consolidada en el calendari festiu català i parlarem amb l’Edmond Ribatallada, membre de la comissió organitzadora. I el flabiol serà també l’instrument protagonista dels diferents temes musicals del programa: la sardana ‘Ocellets enjogassats’, de Lluís Buscarons, interpretada per la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona amb  Xavier Torrent com a flabiol solista; el tema ‘Els clowns’, de Nino Rota, en la versió del grup de flabiols Els Francolins i el gran vals de Jordi León ‘El vol d’un ocell’, amb Josep Llauradó com a flabiol solista de la cobla La Principal del Llobregat.

Però començarem el programa denunciant el deplorable incident del passat cap de setmana: l’atac al Monument a la Sardana de Montjuïc, al que li han mutilat sis braços. El nostre director Jesús Ventura en farà un enutjat comentari a la columna d’aquesta edició titulada ‘Amputacions vandàliques’.

Com sempre tindrem les habituals seccions: La crònica castellera d’en Carles Esteve que aquesta setmana constata que ‘Sants també és de gamma extra’, fent referència, entre d’altres, a la gran actuació que els Castellers de Sants van completar aquest passat diumenge. A les dites i refranys coneixerem el significat de l’expressió ‘Fer la travessia del desert’ i tindrem un nou objecte dels que selecciona en Gustau Molas a els secrets de l’Etnològic: un ‘Orinal de partera’. I l’Antoni Serés ens descobrirà un altre tresor dels que es guarden al Fons Amades, una farcida ‘Capsa amb instruments musicals’.

I també comentarem altres notícies com el Circuit Folk, l’aniversari de l’Agrupació Sardanista Tamborí, el Memorial Joaquim Serra, i un llarg etc.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any