Rato presenta un aval de Banc Sabadell per pagar la fiança

  • Evita així l'embargament dels béns pel cas de les targetes opaques

VilaWeb
Redacció
22.10.2014 - 16:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-vice-president del govern espanyol i ex-president de Caja Madrid, Rodrigo Rato, ha presentat un aval bancari del Banc Sabadell per valor de 3 milions d’euros per evitar l’embargament dels seus béns. Rato ha pagat així la fiança que li havia imposat el jutge de l’Audiència Nacional espanyola Fernando Andreu per afrontar les possibles responsabilitats derivades del cas de les targetes opaques. L’altre ex-president de l’entitat encausat, Miguel Blesa ha intentat aquestes últimes hores que l’assegurançadora MAPFRE satisfaci l’aval de 16 milions d’euros.

El jutge considera que Rato i Blesa van ‘consentir, acceptar i propiciar’ l’ús indegut dels fons de Caja Madrid ‘mitjançant l’atribució i ús en profit propi’ i també l’entrega de targetes de crèdit als directius de la caixa.

Segons la interlocutòria que va fer pública divendres el magistrat, el fet que els dos presidents permetessin l’existència de les targetes B ‘va suposar la percepció per part dels directius de Caja Madrid ‘de quantitats en concepte diferent al retributiu’ que no estaven ‘justificades ni contractual ni funcionalment’.

Andreu justifica les fiances imposades per la ‘gravetat i complexitat’ dels fets delictius que es persegueixen ‘i la evidència que encara s’està lluny de tancar la instrucció’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any