Iceta avala que els ajuntaments socialistes cedeixin espais per al 9-N

  • 'Hi ha una mobilització que culminarà amb un simulacre de votació', diu el dirigent socialista

VilaWeb
ACN
21.10.2014 - 11:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha criticat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que els partits proconsulta viuen un ‘vodevil’ quan escenifiquen les diferències i les reunions en paral·lel perquè, en el fons, saben que el procés participatiu que està convocat per al 9-N ‘no és la consulta que volen els catalans ni la que vol ningú’. I és que la ‘falta de garanties’ que té, per a Iceta, el 9-N d’Artur Mas converteix la cita en ‘una mobilització pel sí-sí’. El socialista, però, creu ‘molt respectable’ la posició dels qui volen participar i per això avala que els ajuntaments del PSC cedeixin espais si el govern ‘ho demana per escrit’, com quan ho sol·licita ‘un grup escolta per a una activitat’.

El primer secretari dels socialistes catalans ha volgut negar que el que s’ha previst per al 9 de novembre sigui ‘una consulta’. ‘Hi ha una mobilització que culminarà amb un simulacre de votació. No ho pervertim. Una consulta vol dir un cens, unes garanties i uns efectes jurídics i polítics’, ha explicat.

I és que Miquel Iceta creu que precisament la consideració d’aquesta nova jornada anunciada pel president de la Generalitat, Artur Mas, és la ase de les discrepàncies i les reunions que escenifiquen els partits proconsulta en els darrers dies. ‘D’aquí ve tot aquest minuet; tot aquest vodevil és perquè no estem davant d’una consulta legal i acordada, i per tant no és la que volen els catalans. No és el que volíem ningú, començant per Mas’, ha sentenciat.

Pel líder dels socialistes, a més, formalment ‘no hi ha res convocat’ perquè ni el Govern ni el president han fet cap decret al respecte, i això li treu cap valor més enllà de ser ‘una mobilització pel ‘sí-sí”. En aquest sentit, ha demanat ‘respecte’ tant pels que volen participar com pels que no, en considerar que ‘no té garanties, i és molt obvi’.

Tot i això, Iceta ha avalat que els ajuntaments governats pel PSC puguin cedir espais municipals per a celebrar aquest 9-N. Alguns alcaldes, com el de Lleida, Àngel Ros, ja han avançat que així ho faran. I Iceta no ho veu malament. ‘Només faltaria! Jo els he dit que si la Generalitat ho demana per escrit i el secretari de l’Ajuntament diu que es pot fer, només faltaria que no ho fessin!’, ha sentenciat contundent. Això sí, Iceta ha comparat aquesta petició de locals amb la que podria fer ‘un grup escolta per celebrar una activitat’.

Pel que fa als possibles comicis anticipats, Iceta ha considerat que ‘no convé encadenar eleccions i acumular enganys’, però també ha admès que si Atur Mas creu que ‘el 9-N és una cosa supèrflua’ hauria de convocar els catalans a votar un nou Parlament ‘directament’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any