Forcadell: ‘President, volem votar en unes eleccions abans de tres mesos’

  • ANC i Òmnium exigeixen als partits que recuperin la unitat · Donaran suport al 9-N si el govern convoca eleccions plebiscitàries

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.10.2014 - 13:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les presidentes de l’ANC i Òmnium, Carme Forcadell i Muriel Casals, han exigit al president Artur Mas que convoqui eleccions plebiscitàries en un termini màxim de tres mesos. En el discurs durant l’acte central de la campanya ‘Ara és l’hora’, han anunciat que donarien suport a la consulta del 9 de novembre si els partits es mantenien units i si el govern convocava eleccions. ‘Ens comprometem a ser garants d’aquest procés. Donarem suport al 9-N, però exigim unitat política i que hi hagi eleccions. President, convoqui eleccions. Volem votar en els pròxims tres mesos. President, volem començar la primavera del 2015 amb un nou parlament constituït. Si ho fa, tindrà el nostre suport i convertirem el 9-N en una mobilització massiva, com hem fet els últims Onzes de Setembre’, ha declarat Carme Forcadell. 

Ací podeu veure el vídeo del discurs de Carme Forcadell:

I el de Muriel Casals:

I la introducció de Miquel Calçada:

Aquí podeu veure la interpretació que han fet Sílvia Bel i Lluís Llach del poema ‘Ara mateix’ de Miquel Martí i Pol:

I aquí la vibrant cantada dels Segadors per tota la plaça des d’una imatge aèria:

Si voleu veure l’acte sencer, podeu fer-ho ací:

Us oferim els fragments més destacats dels parlaments de Forcadell i Casals. 

Carme Forcadell:

«Una àmplia majoria del poble de Catalunya de diferents orígens, parles, adscripcions polítiques i condició social ens hem unit per un projecte comú. Ens hem mobilitzat per fer les tres mobilitzacions més grans de la història d’Europa. Ens veiem legitimats per demanar la unitat política per fer possible aquest procés.»

«Acceptarem aquesta consulta si convertim el 9-N en una gran mobilització per denunciar l’immobilisme de l’estat espanyol. Que serveixi per denunciar davant la comunitat internacional que l’estat espanyol no ens deixa expressar.»

«Donarem suport a la consulta sempre que el 9-N sigui considerat una primera volta per les eleccions plebiscitàries i referendàries per decidir el futur polític de Catalunya. Unes eleccions que ens donin el mandat democràtic per decidir el futur davant del món. Donarem suport al 9-N, però exigim unitat política i que hi hagi eleccions.»

«President, convoqui eleccions. Volem votar en els pròxims tres mesos. President, volem iniciar la primavera del 2015 amb un nou parlament constituït. Si ho fa, tindrà el nostre suport i convertirem el 9-N en una mobilització massiva, com hem fet els últims Onzes de Setembre.»

«Us exigim que poseu el país per davant dels vostres partits polítics. És la vostra responsabilitat. Nosaltres hem assumit la nostra. Ara us toca a vosaltres. Demostreu que sou dignes representants del poble que us ha votat.»

«Res ni ningú aturarà la voluntat del poble. Res ni ningú impedirà la independència de Catalunya si així ho volem la majoria de ciutadans i ciutadanes d’aquest país.»

«Estem compromesos amb aquest país, amb aquest poble. El 9 de novembre tornarem a mostrar la nostra dignitat al món. No ens aturarem. I junts aconseguirem el més gran que pot aconseguir un poble: la seva llibertat.»


Muriel Casals:

«Si mai ningú ens pregunta per què ens sentim orgullosos d’aquest país, li direm que miri els ulls dels dos milions de persones que ens vam donar les mans fa un any i ens hem tornat a mobilitzar enguany.»

«Les darreres hores han estat confuses i la foto s’ha enterbolit. Ho havíem fet molt bé. Volem agrair a tots els partits polítics el que han fet fins ara. Però també els volem dir que volíem que caminessin junts fins el final del camí. Ho esperàvem i ho esperem.»

«Hem treballat molt i hem sumat molt per arribar-hi. No estem disposats a fer cap pas enrere. L’ANC i Òmnium estem treballant amb unitat i exigim als partits polítics que refacin la unitat per acabar de fer el tram final cap a la llibertat. Nosaltres treballarem incansablement per refer tots els ponts. I demanem als partits que retornin a les negociacions perquè la nova consulta s’assembli a la que va convocar el president Mas.»

«Artur, Oriol, Joan, David, Francesc, Joana, Marta, Quim, Dolors, Joan-Josep: Us demanem que torneu a seure a la mateixa taula.»

«Acudirem a les urnes a votar el 9 de novembre. I serem convocats a unes eleccions plebiscitàries i referendàries. El 9-N anirem a expressar el nostre desig de llibertat a les urnes i denunciarem l’estat impropi.»

«La independència és el camí de retorn a casa. Ja no ens valen ni plans A ni plans B. Volem un únic pla, nítid, amb terminis clars i compartit per tots. Basat en tres punts: unitat per fer possible el 9-N; urnes; i independència, si ho expressa la majoria del nostre país a les urnes.»

«Ara és l’hora. Ara més que mai. Fem el país millor que somniem pels nostres fills. Només depèn de nosaltres. Unitat, urnes i independència.»

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any