Crida a encerclar el CIE de la Zona Franca per denunciar-ne els abusos i les agressions

  • La plataforma 'Tanquem els CIE' vol denunciar amb una concentració l'opacitat d'aquests centres de retenció de migrants

VilaWeb
Redacció
18.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una vuitantena d’entitats s’han adherit a la campanyaTanquem el CIE‘ que impulsen des de fa temps les organitzacions Tanquem els CIE, Fundació Migra Studium i SOS Racisme de Catalunya. Avui s’espera la principal mobilització de la plataforma: a les cinc de la tarda es vol encerclar el centre de la Zona Franca de Barcelona per a denunciar l’opacitat dels CIE, ‘als quals les organitzacions i institucions que vetllen pels drets humans no poden accedir ni exercir cap control’ i ‘on els abusos i les agressions dels policies a les persones retingudes són freqüents, i on no es garanteix el dret de la tutela judicial per tal de poder denunciar aquestes situacions’. Òmnium Cultural, la CUP, ICV, Comissions, UGT i l’Assemblea Nacional Catalana, entre més entitats, hi donen suport (llista d’adhesions).

Segons el comunicat de la plataforma, l’acció d’avui té la intenció de denunciar ‘l’existència de llocs on es poden retenir, fins a dos mesos, persones que no han comès cap delicte, sinó tan sols una falta administrativa, i fer-ho amb menys garanties que en una presó. Un espai on es vulneren de manera sistemàtica els drets humans, un lloc on ningú va poder evitar que persones com ara en Jonathan, l’Idrissa, en Mohamed i l’Alik hi perdessin la vida o decidissin posar-hi fi’.

La plataforma també ha demanat a personalitats de molts àmbits de la societat que expliquin en vídeo per què donen suport al tancament dels CIE. Heus-ne ací una mostra:


Informació relacionada:

Mail Obert de Xavi Sarrià: #18OsetgealCIE

Una ‘visita guiada’ al CIE per a exigir-ne el tancament (14-6-2014)

El CIE de la Zona Franca vist per dins (30-4-2012)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any