El govern activa la web per a fer-se voluntari el 9-N

  • S'ha començat a difondre el vídeo que anuncia la votació · 'Ara necessitem voluntaris', diu la veu en off

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.10.2014 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat de Catalunya ha activat la web Participa2014, perquè tothom es pugui apuntar a fer de voluntari en el procés de participació ciutadana del 9-N. El procés de participació ciutadana és la fórmula que vol fer servir el govern després de la suspensió de la llei de consultes i del decret que regulava la del 9-N sobre el futur polític de Catalunya per part del Tribunal Constitucional espanyol. El formulari per a apuntar-se com a voluntari al procés del 9 de novembre serà operatiu a partir de divendres a les dues del migdia.

A la web es donen informacions pràctiques sobre el procés participatiu, com ara qui és cridat a participar. Concretament, els catalans que el dia 9 de novembre de 2014 tinguin més de setze anys, residents a Catalunya o a l’exterior, al carnet d’identitat (DNI) dels quals consti l’adreça d’un municipi de Catalunya o bé siguin inscrits en el registre de catalans a l’exterior.

També hi poden participar els residents a Catalunya que tinguin més de setze anys el dia 9 de novembre de 2014, nacionalitzats en estats de la Unió Europea i més estats que formin part de l’Acord sobre l’Estat Econòmic Europeu i Suïssa. Per participar-hi han de presentar el DNI vigent, acompanyat del certificat de registre de ciutadà de la Unió Europea.

I finalment els qui el dia 9 de novembre de 2014 tinguin més de setze anys, nacionals de tercers estats, residents a Catalunya. Per participar-hi han de presentar el passaport vigent acompanyat de la targeta d’identitat d’estranger (TIE) vigent.

La web també inclou un arxiu que es pot descarregar amb la butlleta de les dues preguntes (‘Vol que Catalunya esdevingui un Estat? En cas afirmatiu, vol que aquest Estat sigui independent?’) en català i en castellà i un altre arxiu amb la mateixa butlleta que també inclou la versió en aranès de les preguntes.

A banda, a la web hom pot veure el vídeo on s’insta a participar en el 9-N i demana voluntaris per poder-lo fer efectiu. L’anunci, que s’ha presentat aquest dimecres, comença amb les mateixes imatges de la campanya aturada quan el TC va suspendre el decret i la llei de consultes. ‘El 9-N si vols podràs participar i votar. Ara necessitem voluntaris. Recorda, el 9 de novembre del 2014 tu participes, tu decideixes’, diu la veu en off.

Com es farà la votació del 9-N? Tots els detalls sobre els punts de votació, les meses, els voluntaris, l’escrutini…

Foc creuat entre Mas i els partits pro-consulta al parlament

El govern espanyol es fa un embolic amb el 9-N

Editorial de Vicent Partal: Certeses sobre el 9-N

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any