Desaparegudes a l’estació de Perpinyà: 20 anys després detenen a un sospitós

  • Prop de vint anys després dels fets, ahir dimarts la policia va detenir a un home a Perpinyà. El sospitós és troba en guàrdia vista a la seua de la policia judicial de Perpinyà ...>>
    Dc. 15 d'octubre del 2014

VilaWeb
Redacció
15.10.2014 - 11:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A finals dels anys noranta, tres dones van desaparèixer a Perpinyà,  aprop de l’estació. Tatiana Andujar,  la primera de les dones desapareguda va ser l’any 1995, mai s’ha trobat el seu cos, mentre que les altres tres: Mokhtaria Chaïb, una estudiant, havia estat trobada morta el desembre de 1997 en un terreny erm, el seu cos estava nu i mutilat. Marie-Hélène Gonzalès, havia estat descoberta decapitada el juny de 1998.  Ahir al migdia, la policia va detenir al seu domicili a un home de 54 anys, sospitós en aquest afer i anunciat com a quasi segur per un dels casos (per prova ADN).

L’any passat, el diari l’indépendant va desvetllar que, s’havien trobat tres restes d’ADN  masculí havia estat aïllat en cada escena del crim de les dues joves trobades. Una altra oportunitat per aclarir aquesta qüestió. Però les restes, recollitdes pels investigadors de l’antena de la policia judicial a Perpinyà i enviats a un nou laboratori,no van tenir èxit al principi. Les comparacions amb els ADN dels sis principals sospitosos en el cas, van resultar negatius.

Per evitar qualsevol dubte, el jutge va ordenar llavors ,una altra fase d’anàlisi. Tots els policies oficials, investigadors i altres persones que manipulen les proves , van tenir que lliurar una mostra del  seu ADN , per poder  comparar-lo amb aquestes tres restes trobades. El resultat també va ser negatiu. Finalment és va fer una recerca al FNAEG (fichier national des empreintes génétiques) , i sembla que va ser llavors quan la recerca va donar el seu fruit . Sembla que l’home detingut ahir a Perpinyà, estava ja fitxat per agressió sexual.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any