L’ANC estudia quina implicació tindrà en la votació del 9-N

  • Carme Forcadell va mostrar decepció per les esquerdes de la unitat entre els partits polítcs

VilaWeb
VilaWeb
Redacció-ACN
15.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, les dues entitats que impulsen la campanya ‘Ara és l’hora’, es van reunir ahir al vespre per a acordar una posició sobre la nova consulta proposada pel govern català, que ja no es convocarà en els termes que marcava el decret de convocatòria signat per Artur Mas. Totes dues entitats ja van fer saber que lamenten el trencament de la unitat política, i ara avaluen quina mena d’implicació haurien de tenir en aquest nou 9-N, en què han estat interpel·lades directament pel president per a fer possible la votació.

L’ANC obre des d’avui i fins dissabte un procés de deliberació entre les bases, a les assemblees territorials, que traslladaran les conclusions i les propostes al secretariat nacional. Serà diumenge, en l’acte central de la campanya pel sí-sí que Carme Forcadell exposarà la posició definitiva de l’entitat sobre el 9-N.

Forcadell ahir al matí va participar en un acte al Parlament Europeu i, d’allà estant, va poder escoltar la compareixença d’Artur Mas. En acabat, va declarar: ‘Estem decebuts perquè els partits polítics no han mantingut la unitat. El consens s’ha esquerdat, però les esquerdes es poden adobar. Treballarem al màxim per enfortir la unitat dels partits polítics. La mobilització ha de continuar perquè el procés continua. El 9-N hem de fer alguna cosa, però encara no us puc dir què. De moment tenim una concentració aquest diumenge, dia 19, a la plaça de Catalunya i fem una crida a tothom perquè hi vagi.’

La presidenta d’Òmnium Cultural i el president de l’Associació de Municipis per la Independència van acompanyar Forcadell a l’acte de Brussel·les i es van expressar en la mateixa línia. Vila d’Abadal (AMI): ‘Els partits polítics han de fer un esforç de generositat per recuperar la unitat en el procés.’ I Muriel Casals (Òmnium): ‘No és el moment de desanimar-nos perquè ja se sabia que el procés seria llarg, difícil i amb un adversari molt poderós.’

Vila d’Abadal va assegurar que els ajuntaments farien costat al govern ‘per col·laborar en allò que faci falta’, com ja van demostrar en l’acte unitari de lliurament de les mocions en suport del 9-N. Tanmateix, a parer seu, la decisió final es prendrà en unes plebiscitàries.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any