El govern espanyol amenaça d’impugnar la nova proposta de consulta si es fa la mateixa pregunta

  • El ministre de Justícia insta el govern a utilitzar 'un altre entorn jurídic, una consulta diferent, que s'haurà d'articular amb una altra norma'

VilaWeb
ACN
14.10.2014 - 13:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre de Justícia espanyol, Rafael Catalá, ha assegurat que el govern haurà d’utilitzar ‘un altre entorn jurídic’, plantejar ‘una consulta diferent’ i articular-la a partir d’una altra norma’ si vol preguntar a la ciutadania sobre el futur polític de Catalunya. Així ho ha manifestat abans de participar en el lliurament d’uns premis per la lluita contra la violència de gènere, on ha subratllat que si el nou escenari plantejat per Artur Mas per al 9-N ‘és conforme a les competències de la Generalitat, no hi haurà problema’. ‘Si torna a incórrer en vicis d’inconstitucionalitat, tornarem a impugnar-la lògicament’, ha afegit.

Catalá ha explicat que l’executiu de Mariano Rajoy entén que la pregunta formulada en el decret ‘té aspectes d’inconstitucionalitat’ i que, per tant, ‘aquesta mateixa pregunta no podria ser objecte de consulta’. ‘Si es conforme a les competències de la Generalitat no hi haurà problema, i si torna a incórrer en vicis d’inconstitucionalitat, tornarem a impugnar-la lògicament’, ha assegurat el ministre davant el periodistes a les portes de la seu del Consell General de Poder Judicial, on se celebra l’acte al que ha assistit.

Segons Rafael Catalá, l’executiu de Mariano Rajoy sempre ha plantejat ‘mantenir el respecte absolut a l’estat de dret i al marc constitucional’, i ‘pensem que la Llei i el decret no es corresponen al nostre equilibri constitucional’. És per això que ha insisitit en què si les preguntes que la Generalitat proposarà el pròxim 9 de novembre a la ciutadania són les mateixes que inclou el decret, el govern espanyol ‘tindrà una posició equivalent’ a la que ha tingut fins ara.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any