ICV no avala la consulta alternativa i proposa de sortir el 9-N a fer cua davant els col·legis tancats

  • 'L'acord que teníem ja no existeix', diu Joan Herrera

VilaWeb
Redacció
14.10.2014 - 13:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ICV-EUiA no avala la consulta alternativa presentada avui pel president de la Generalitat, Artur Mas, d’anar a votar el 9 de novembre en instituts i locals de la Generalitat, amb vint mil voluntaris, com a prèvia d’unes eleccions plebiscitàries. Ho ha explicat el coordinador d’ICV, Joan Herrera, que ha dit: ‘L’acord que teníem ja no existeix. Mas ha parlat de succedani i de substitutiu. I ha parlat de plebiscitàries.’ I ha anunciat que la seva proposta és sortir al carrer, ‘davant els col·legis tancats pel PP’, el dia 9, per denunciar ‘la vulneració dels drets fonamentals’.

‘Mas parla de responsabilitat dels partits. I la responsabilitat del president i del govern? No hi ha unitat perquè la consulta que ens fan ja no és la consulta. Tant de bo els vagi bé. Demanem que no ens donin gat per llebre. Hem treballat en un pla per a salvar la consulta i Mas proposa un pla per a salvar-se ell. Això no ho avalem’, ha explicat Herrera.

Pensa que la consulta proposada ara serà igualment blocada pel govern espanyol. ‘Quan es constati que la consulta no es pot fer, que no podem tirar endavant, cal una resposta a les portes dels col·legis electorals, que els tenim tancats perquè el PP ens els ha tancat. Que ho vegin institucions europees.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any