Forcadell: ‘Estem preparats. Ni un pas enrere’

  • La presidenta de l'ANC reacciona després de la reunió dels partits sobiranistes

VilaWeb
VilaWeb
ACN/Redacció
14.10.2014 - 11:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de seguir en directe la comparaixença de Mas, la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha dit aquest matí a l’acte que protagonitza al Parlament Europeu: ‘Estem decepcionats perquè els partits polítics no han mantingut la unitat. El consens s’ha esquerdat, però les esquerdes es poden arreglar’. ‘Treballarem al màxim per enfortir la unitat dels partits polítics. La mobilització ha de continuar perquè el procés continua. El 9-N hem de fer alguna cosa, però encara no us puc dir el què, de moment tenim una mobilització per al proper diumenge 19 a la plaça Catalunya i fem una crida a totes les persones perquè hi vagin’ ha assegurat. Forcadell ha explicitat que l’ANC és una organització assambleària i que entre avui i demà decidiran la seva resposta davant dels canvis en el procés. ‘Ho hem de valorar molt, seria precipitat i no ens toca fer coses precipitades, hem de tenir el cap molt fred, els peus a terra, i pensar molt bé el que fem perquè estem en un moment molt molt difícil’ ha dit Forcadell.

Els presidents d’Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència acompanyen a Forcadell a l’acte de Brussel·les i s’ha expressat en la mateixa línia. Vila d’Abadal ha dit: ‘Els partits polítics han de fer un esforç de generositat, per recuperar la unitat en el procés’. Casals ha assegurat ‘no és el moment de desanimar-nos perquè ja se sabia que el procés és llarg, difícil i amb un adversari molt poderós’.

Vila d’Abadal ha assegurat que els ajuntaments ‘estaran al costat del govern per col·laborar en el que faci falta’, com ja van demostrar en l’acte unitari d’entrega de les mocions en suport del 9-N. Vila d’Abadal ha destacat, però, que al final, la decisió es prendrà en unes plebiscitàries.

Ahir al vespre Forcadell es va expressar d’aquesta manera mitjançant un piulet a Twitter: ‘Estiguem tranquils i escoltem la proposta del president. Estem preparats. L’ANC tenim full de ruta i el seguirem. Ni un pas enrere.’

Poc després de la reunió entres els partits per la consulta, el vice-president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jaume Marfany, ja havia demanat calma: ‘Ara cal unitat d’acció més que mai. El 9-N passaran coses, no en tingueu cap dubte. Cap fred’, va dir a Twitter. ‘El procés és imparable amb consulta o sense. No ens aturarà ni res ni ningú. Ara cal calma i cap fred. Per nosaltres no canvia res. Canviem d’escenari i continuem endavant. Mantinguem intactes la il·lusió, la força i el convenciment’, va afegir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any