Carme Forcadell i Muriel Casals expliquen el procés al Parlament Europeu

  • També hi intervindran Gerard Padró, del col·lectiu Wilson; Dolors Feliu, del col·lectiu Praga, i el membre del CATN Josep Maria Reniu

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al Parlament Europeu, s’hi fa durant tot el matí un acte sobre la consulta d’independència i el cas català. Hi intervindran la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell; la d’Òmnium Cultural, Muriel Casals; i Josep Maria Vila d’Abadal, president de l’AMI. La jornada, organitzada pels eurodiputats Ramon Tremosa (CiU), Josep-Maria Terricabras (ERC) i Ernest Maragall (NECat), compta amb la presència d’eurodiputats, assessors polítics, membres de la Comissió Europea i del Comitè de les Regions i, entre més, el líder del Sinn Féin, Martin McGuinness. L’acte duu per títol ‘The Catalan referendum. Legal and democratic‘. Segons que ha explicat Tremosa a VilaWeb, si l’ANC va omplir la Diagonal i la Gran Via de Barcelona, els diputats pretenen omplir la sala. Per això hi han convidat ‘tota la Brussel·les política’.

Segons que ha pogut saber VilaWeb, l’acte es fa amb normalitat malgrat que ahir es va tancar sense acord la tercera reunió entre els partits favorables a la consulta sobre la independència. A les 10 aturaran l’acte per seguir la compareixença de Mas.

Hi intervindran també l’economista Gerard Padró, vinculat al col·lectiu Wilson i catedràtic d’economia a la London School of Economics and Political Science (LSE); la jurista Dolors Feliu, catedràtica de la UAB en dret administratiu; i el politòleg Josep Maria Reniu, membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional.

Els eurodiputats d’Unió i d’ICV, Francesc Gambús i Ernest Urtasun, hi assistiran, tot i que no han volgut participar en l’organització de l’acte.

Informació relacionada:

Ramon Tremosa: ‘Si volem ser un país normal hem de treballar junts’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any