Societat Civil Catalana, PP i C’s fracassen en l’intent de mobilitzar l’unionisme

  • Amb prou feines van omplir la plaça de Catalunya · Recull de fotos i vídeo

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’unionisme polític a Catalunya ha fracassat en l’intent de mobilitzar multituds al carrer que facin pensar que el no a la independència (que ara es presenta, a més, com a no a la consulta, a poder votar) té força, empenta, cohesió i vocació majoritària. Tot al contrari de la capacitat de mobilització de l’independentisme cívic, que ha arrossegat el polític. Per tercer any consecutiu PP i Ciutadans feien una convocatòria per omplir la plaça de Catalunya de Barcelona el dia de la hispanitat. I el resultat d’enguany ha estat una foto impactant, que podeu veure en aquest article mateix: tot el perímetre de l’emblemàtica plaça buit, i tot de gent concentrada sense massa problemes d’espai al centre.

En aquest vídeo podeu veure imatges de la concentració d’ahir:

El fracàs d’enguany té diverses arestes: d’una banda, l’escassa assistència, que s’ha estancat respecte d’anys anteriors segons dades de la guàrdia urbana, i podríem dir que ha disminuït fent una comparació de fotografies que agafin tot el perímetre de la plaça. Segona, perquè enguany comptaven amb la mobilització per part de Societat Civil Catalana, una entitat unionista creada aquest mateix any que havia arribat a oferir un centenar d’autobusos gratuïts i que havia fet un desplegament d’anunci i campanyes informatives en diaris d’àmplia difusió com El Periódico i 20 Minutos. Tot això no ha servit per a mobilitzar més gent.

I encara un tercer aspecte: no gaire lluny dels dirigents de PP, C’s i UPyD hi havia els de partits xenòfobs i feixistes fent proclames i gests nazis, cremant estelades i adoptant una actitud amenaçadora. En són una mostra aquestes fotos a la plaça de Catalunya difoses per CUP Barcelona:

I per acabar-ho d’adobar, entre tots aquests ultres, l’ex-amant de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez, compartint pancarta amb el líder de Plataforma per Catalunya. Victoria Álvarez, Vicky, amiga del cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, que li va enviar el 2012 uns missatges a mòbil dient-li que d’ella depenia el manteniment de la unitat d’Espanya. Victoria Álvarez, la que va compartir taula a la Camarga amb Alícia Sánchez-Camacho.

Notícies relacionades:

Camacho oblida la meitat de la foto de la concentració del 12 d’octubre

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any