Crida a omplir d’estelades l’Olímpic de Badalona en suport al noi detingut a Saragossa

  • El Síndic de Greuges insta la Defensora del Poble a investigar els fets del darrer partit de La Penya

VilaWeb
ACN
12.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Cantonada, grup d’animació del Joventut de Badalona, anima els aficionats a omplir d’estelades l’Olímpic de Badalona avui en el partit de lliga contra l’Estudiantes. És una de les accions previstes per donar suport a Àlex Molina, el jove seguidor verd-i-negre detingut la setmana passada a Saragossa per haver exhibit una estelada durant el darrer partit de La Penya. També fa un esmorzar popular previ a partit, que el grup d’animació convoca a través de les xarxes socials. Paral·lelament el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, insta la Defensora del Poble, Soledad Becerril, perquè investigui els fets ocorreguts al pavelló Príncipe Felipe, el passat 4 d’octubre.

Una setmana després de la detenció d’Àlex Molina, el jove de 21 anys que va exhibir una estelada i va fer proclames independentistes durant un partit de bàsquet, el pavelló Olímpic de Badalona preveu convertir-se en un clam en defensa de la llibertat d’expressió: ‘Animem tothom a portar estelades o les banderes reivindicatives que més els hi agradin’.

El grup d’animació La Cantonada, al qual pertany Molina, farà així el seu particular homenatge al noi. ‘La qüestió és greu. Enormement greu. No pot ser que un noi de 21 anys, aficionat d’un club, sigui detingut, emmanillat i passi la nit al calabós pel simple fet de portar una bandera. És, es miri com es vulgui, una autèntica barbaritat’, denuncien.

El actes de suport al jove començaran, però, abans del partit. Els aficionats han convocat un esmorzar popular al Casal Antoni Sala i Pont. Posteriorment marxaran plegats cap al pavelló, on des d’una hora abans del partit desplegaran una pancarta de suport al jove i repartiran fulletons per explicar els fets ocorreguts el cap de setmana passat.

La Cantonada defensa que durant el partit contra el CAI Saragossa, Molina ‘no molestava ningú ni, en cap moment, va rebre cap queixa’ pel fet de fer onejar l’estelada. Segons el relat del grup d’animació, ‘en un obrir i tancar d’ulls, es va veure estirat al terra del passadís, amb uns quants policies al seu damunt i les mans a l’esquena’.

En paral·lel, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d’ofici i, atesa la manca de competències per investigar els fets directament, li ha traslladat el cas a la Defensora del Poble, Soledad Becerril, perquè l’investigui.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any