Les despeses escandaloses de Rato, un any després de la sandàlia de David Fernàndez

  • ElDiario.es publica l'extracte de les despeses personals de l'ex-president de Bankia

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aviat farà un any de la contundent intervenció de David Fernàndez a la comissió d’investigació de les caixes, en què va ensenyar una sandàlia a Rodrigo Rato amb un ‘Ens veure a l’infern’. Un any després, ha sortit a la llum un llistat de les despeses personals que va fer l’ex-ministre i ex-president de Bankia amb les anomenades ‘targetes black’, les targetes de crèdit en negre que tenien consellers de Caja Madrid i Bankia. 

Segons ElDiario.es, que publica tots els extractes de la targeta ‘black’ de Rato, el càrrec de més gruix van ser 3.547 euros, el març del 2011, en concepte de ‘Venda begudes alcohòliques’, seguit per 2.500 gastats en un basar el desembre del 2010. Mentre va ser president de Bankia va extreure 17.000 euros del caixer, de 1.000 en 1.000, i va fer servir la targeta per pagar un bitllet d’avió de 1.500 euros. En el llistat d’extractes hi apareixen càrrecs a una agència de viatge especialitzada, a una botiga de llums de disseny, a una marisqueria, a Loewe, taxis, farmàcies, benzina. I sota el concepte ‘Club, Sales, Festa, Pub, Discoteques’, un càrrec de 2.276 euros durant cinc dies consecutius el febrer del 2011. 

La informació forma part de la documentació que analitza l’Audiència Nacional espanyola i en base de la qual es va encausar Rato, entre altres. El desembre de l’any passat es va fer públic que els consellers de Caja Madrid tenien targetes de crèdit en negre i que disposaven d’aquestes amb límits de despesa que arribaven als 50.000 euros. 

‘Fins aviat, gàngster’

‘Vostè té por? De perdre-ho tot un dia, com ha passat a milions de famílies. De la gent, que un dia se n’atipi. té por? Ens veurem a l’infern. El seu infern és la nostra esperança, és el carrer. Fins aviat, gàngster. Fora la màfia!’. Així, encarant-se a Rodrigo Rato, acabava la intervenció de David Fernàndez, que li ensenyava una sandàlia, com ‘fan a l’Irac com a símbol d’humiliació i menyspreu al poder del poder’. El diputat de la CUP amb prou feines va poder acabar la intervenció perquè la presidenta de la comissió Dolors Montserrat (PP), el va tallar dient que era fora de temps. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any