Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  09.10.2014  06:12

Autor/s: Jaume Calafell

52 centres d’ensenyament de les illes reprenen els projectes lingüístics d’abans de la imposició del TIL

Segons l’Assemblea de Docents es preveu que en les properes setmanes el nombre d’escoles i instituts que retornin als projectes educatius originals vagi augmentant.

Men?ame
 

En un comunicat de premsa emès fa uns dies, l’Assemblea de Docents ha destacat que un total de 52 centres d’ensenyament de les illes han refet els projectes lingüístics que tenien planificats abans de la imposició del Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) quan encara, ni tan sols, han passat dues setmanes des de la seva anul·lació i la suspensió de l’ordre que establia el seu desenvolupament, per part del TSJIB (Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears), per tal d’adaptar-los a la normativa, una altra vegada vigent, del Decret de Mínims.

Així mateix, es preveu que el nombre de CEIP (centres d’educació infantil i primària) i IES (instituts d’educació secundària) es vagin sumant a aquesta xifra durant els propers dies ja que s’està fent molta feina per tenir aprovats els nous projectes lingüístics de la manera més immediata.

Tornada a la normalitat.

Des de l’Assemblea Docents han lamentat la situació de confusió i indefensió a la qual ha portat la Conselleria d’Educació, entre els docents i les famílies així com al conjunt de la societat illenca. Amb tot, des de l’Assemblea es valora la sensatesa dels centres educatius de retornar a l’escenari de coherència pedagògica i de consens, anterior a les nefastes polítiques educatives endegades pel Partit Popular d’ençà el començament de l’actual legislatura.

Uns projectes lingüístics que, des de l’Assemblea de Docents, consideren que a partir d’ara s’adaptaran i s’ajustaran a les característiques i especificitats de cada centre, tot promovent un trilingüisme racional que s’aplicava amb total normalitat abans del TIL. Una tornada a la normalitat que els professors consideren una nova victòria en la seva lluita aferrissada de, gairebé, dos anys contra la política repressiva de Bauzá, un període, en el qual s’ha perdut massa temps i recursos en aspectes i qüestions que havien generat sempre un consens majoritari.