Reunió dels partits pro-consulta al Palau Robert de Barcelona

  • La trobada s'havia de celebrar amb discreció i lluny de l'atenció dels mitjans de comunicació

VilaWeb
Redacció/ACN
09.10.2014 - 18:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, membres del govern i els líders dels partits proconsulta estan reunits al Palau Robert des de les 18.15, aproximadament. És la segona reunió que se celebra en els últims dies després de la reunió maratoniana de divendres passat, que va acabar amb una fotografia d’unitat. La reunió d’avui no havia de ser pública i es volia celebrar de manera discreta lluny dels micròfons dels mitjans de comunicació. Ahir, el govern havia desmentit fins i tot que s’hagués de celebrar, tot i que fonts de les negociacions asseguraven que estaven convocats.

A banda del president de la Generalitat també assisteixen per part del govern la vice-presidenta Joana Ortega (UDC) i el conseller de Presidència, Francesc Homs. També hi és el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, que alhora és secretari general de CiU.

A la sala de les Cotxeres del Palau Robert hi ha representants dels partits que donen suport a la consulta del 9-N. Quim Arrufat i Isabel Vallet per part de la CUP, Oriol Junqueras i Marta Rovira d’ERC i Joan Herrera i Joan Nuet d’ICV-EUiA. Els representants d’ERC i d’ICV han arribat a la reunió alhora, quan passaven pocs minuts de les sis de la tarda.

Soroll sobre la consulta

Però aquests dies també hi ha hagut força soroll. Ahir La Vanguardia i El Periódico publicaven que el govern sospesava la possibilitat de fer una consulta alternativa el 9 de novembre mateix si es mantenia la suspensió del 9-N; una consulta que impulsarien l’ANC, Òmnium i els ajuntaments. El conseller Homs es va afanyar a desmentir-ho i també va descartar la possibilitat que ara ERC entrés a formar part del govern, responent a la demanda que feia la CUP de sorpresa, abans-d’ahir, del faristol del parlament estant.

Ara el president Artur Mas ha convocat novament els dirigents de tots els partits per acordar els passos a fer cap al 9-N, i per convenir la manera d’assegurar que es pugui votar amb totes les garanties, és a dir, que no hi hagi cap dificultat perquè tothom qui vulgui i que formi part del cos electoral pugui dipositar la papereta a l’urna.

Herrera creu que la situació actual no es pot perpetuar

El coordinador nacional d’Iniciativa-Verds, Joan Herrera, va explicar ahir a Onda Cero que es ‘feia tot’ per poder fer la consulta el 9 de novembre ‘amb garanties democràtiques’, però va afegir que ‘cada dia que passa hi ha menys garanties’. Segons Herrera, ‘ara, quan hauríem de parlar dels pros i contres de la independència o si es vol un model federal o continuar com fins ara, encara discutim si farem la consulta’. En aquest sentit, va afegir que la situació actual ‘no es pot perpetuar’, que ‘hi ha pressa però també tenim la força i no pot ser que per tenir pressa malmetem la força’. En una hipotètica situació de blocatge, Herrera es va mostrar partidari d’una alternativa, però ‘amb el compromís que la consulta no es cremi per salvar ningú’.

 

Notícia relacionada: ‘Ha anat bé: el 9 de novembre es votarà’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any