Manifestació a Elgoibar per a exigir la llibertat d’Arnaldo Otegi

  • L'ex-portaveu de Batasuna és empresonat, juntament amb Sonia Jacinto, Miren Zabaleta, Arkaitz Rodríguez i Rafa Diez, pel cas Bateragune

VilaWeb
Redacció
11.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El municipi d’Elgoibar (Guipúscoa), lloc de naixement d’Arnaldo Otegi, acull avui a les cinc de la tarda una manifestació en favor de l’alliberament de l’ex-portaveu de Batasuna, que fa cinc anys que és a la presó. Otegi fou condemnat pel cas Bateragune juntament amb Sonia Jacinto, Miren Zabaleta, Arkaitz Rodríguez i Rafa Diez, per qui els organitzadors, la plataforma ‘Arnaldo Askatu! Politika Askatu!’, també en demana la llibertat.

Otegi és engarjolat a la presó de Logronyo des de l’octubre del 2009, condemnat per haver intentat reconstruir Batasuna a través de l’organització Bateragune. Fa pocs mesos el Tribunal Constitucional espanyol va avalar la condemna d’Otegi i la resta de condemnats, malgrat el procés de pau obert al País Basc.

Les últimes setmanes, la manifestació ha rebut l’adhesió de centenars de personalitats ‘d’un espectre molt plural quant a conviccions ideològiques i polítiques’: ‘Alguns compartim moltes de les conviccions i anhels dels avui empresonats, uns altres, tot i respectar-los, en som molt allunyats i, finalment, uns altres ens hi sumem per simples motius personals, humanitaris o de defensa dels drets humans.’

Hi apareixen, per exemple, el premi Nobel de la pau Adolfo Pérez Esquivel i el president del PSE Jesús Eguiguren, a més de l’eurodiputada d’EU Marina Albiol i els diputats Joan Tardà (ERC), David Fernàndez (CUP) i David Companyon (ICV-EUiA).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any