Els estrangers residents a Catalunya ja poden tornar a sol·licitar el vot pel 9-N

  • Els ciutadans amb dret de vot anticipat també ho poden demanar

VilaWeb
Redacció
06.10.2014 - 16:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català ha reobert la possibilitat que els estrangers residents a Catalunya sol·licitin el vot pel 9 de novembre. Els punts de registre estan oberts i la Generalitat de Catalunya atendrà i recepcionarà les sol·licituds que es presentin. Com que es tracta d’un registre que depèn del decret de convocatòria suspès pel Tribunal Constitucional espanyol, el tràmit és, de fet, una preinscripció de la sol·licitud del vot. Donant-li aquest caràcter, la suspensió del decret no provoca que el registre estigui inactiu.

La sol·licitud de vot es pot fer als set punts de registre habilitats per la Generalitat fins demà, 7 d’octubre, dia en què s’acaba el termini fixat pel decret. Les oficines estan obertes des de les 9 del matí fins les 7 de la tarda. Tot i així, segons informa la fundació Nous Catalans, el termini ‘s’ampliarà uns dies’.

La fundació assegura que alguns immigrants ja han pre­sen­tat les seves sol·licituds aquest matí al Palau Robert, a Barcelona, o a la seu ter­ri­to­r­ial de Man­resa, on han estat accep­tades. També informa que hi ha hagut ‘com a mínim un prob­lema’ a la seu ter­ri­to­r­ial de Girona i que ‘s’hi estan fent ges­tions per a que també ho acceptin, com ha de fer qual­sevol reg­istre públic amb qual­sevol doc­u­mentació que s’hi lliuri’.

Vot per dipòsit

Les persones que es trobin a l’estranger (ja sigui de manera permanent o temporal), ciutadans interns en centres penitenciaris, persones amb un nivell de dependència acreditat, ciutadans que tinguin cita hospitalària i aquells que hagin de treballar el 9-N, ja sigui per l’organització de la consulta o en l’àmbit sanitari i d’emergències, poden sol·licitar el vot per dipòsit, és a dir, anticipat. Tenen temps fins demà per fer-ho i podran fer la votació entre el 20 i el 25 d’octubre.

Tot i que el decret estableix aquest període –fins el 7 d’octubre– fonts del govern català han apuntat que les administracions sempre han de rebre les peticions dels ciutadans al marge dels terminis que es puguin fixar. Aquestes mateixes fonts també indiquen que no és el mateix rebre sol·licituds que gestionar-les.

La comissió de control ha decidit, en la reunió celebrada aquest cap de setmana, designar les set comissions territorials. Concretament estaran situades a Barcelona (Palau Robert, Passeig de Gràcia, 107), a Manresa (Palau Firal, Polígon Els Dolors s/n), a Tremp ( Avinguda d’Espanya, 12), a Girona (edifici Santa Caterina, plaça de Pompeu Fabra, 1), a Lleida ( carrer Lluís Companys, 1), a Tarragona (carrer Sant Francesc , 3) i a Tortosa (carrer Montcada, 23).

012, punt d’informació ciutadana principal

Fonts del govern han apuntat que les administracions sempre han de rebre les peticions dels ciutadans al marge dels terminis que es puguin fixar. Aquestes mateixes fonts també indiquen que no és el mateix rebre sol·licituds que gestionar-les.

Des del passat dissabte, la Generalitat recomana trucar el 012 per rebre informació sobre la consulta, tal com especifica l’anunci que informa de la suspensió de la campanya. En el servei del 012 hi ha operadors especialitzats en respondre dubtes sobre la consulta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any