Vint-i-cinc centres de les Illes recuperen en una setmana els projectes lingüístics anteriors al TIL

  • 'Aquests canvis representen tornar a la situació de sensatesa, coherència pedagògica i normalitat social', diu l'Assemblea de Docents

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.10.2014 - 16:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sols una setmana després de l’anul·lació del decret TIL i de la suspensió de l’ordre que el desenvolupa per part del TSJIB, vint-i-cinc centres de les Illes ja han recuperat els projectes lingüístics anteriors al TIL i queden subjectes, per tant, a l’ordenament anterior, el decret de mínims. Són disset CEIP i vuit IES.

Ho explica l’Assemblea de Docents en un comunicat on també afirma que ‘mentre la Conselleria d’Educació continua la seva desencertada tàctica de desorientar les famílies i enganar la societat, els centres educatius tenen clara l’estratègia correcta i van per feina coordinadament’.

L’Assemblea concreta els centres que han recuperat els seus projectes: són els CEIP Gabriel Comes i Ribes d’Esporles, Jaume III de Llucmajor, Escola Nova de Porreres, es Canyar de Manacor, Rafal Vell de Palma, Miquel Costa i Llobera de Pòrtol, Sant Jordi i Mestre Guillemet de Santa Eugènia, Pare Bartomeu Pou d’Algaida, Ses Comes de Portocristo, Marian Aguiló de Palma, Miquel Duran i Saurina d’Inca, Urgell d’Eivissa, es Praret/sa Joveria d’Eivissa, Mare de Déu del Carme de Maó, Nadal Campaner Arrom de Costitx i Son Anglada de Palma; i els IES Baltasar Porcel d’Andratx, el de Porreres, el de Marratxí, Antoni Maura de Palma, Madina Mayurqa de Palma, Josep Font i Trias d’Esporles, Albuhaira de Muro i el de Manacor.

Molts centres més, diuen els docents, ja han anunciat que procediran a fer efectiu el canvi els dies vinents, perquè la interlocutòria del TSJIB possibilita la revisió de tots els projectes lingüístics, digui què digui la conselleria. Uns altres centres, la majoria, no necessiten canviar res perquè no havien aprovat mai el TIL.

‘Aquests canvis representen tornar a la situació de sensatesa, coherència pedagògica i normalitat social que imperava als centres escolars de Balears abans de l’arribada de José Ramon Bauzá al capdavant del seu govern unipersonal. I, en contra de la intoxicació orquestrada per la conselleria, en cap cas representen caos ni càrregues addicionals per a les famílies’, diu el comunicat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any