Una carta d’un infant i un gegant per a discapacitats al ‘Fes Ta Festa’

  • L’edició 2023 del programa entrevista al cap de colla dels Gegants de Premià, que ha impulsat una peça apta per ser portada per persones amb discapacitat

VilaWeb
Redacció
04.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Comencem parlant d’en Martí, un gegant que naixerà aquest cap de setmana a Premià de Mar i que té la peculiaritat d’haver estat construït per poder ser portat per discapacitats físics i sensorials. El gegant en qüestió és obra d’en Jordi Grau, del taller El Drac Petit, de Terrassa, i podreu conèixer més detalls d’ell i de la festa si escolteu l’entrevista que li fem al cap de colla dels Gegants de Premià, en David Pedrós.

I pel que fa a l’altre tema, es tracta de la carta que en Pau Lindgren Escursell, un barceloní de 5 anys, li ha enviat a La Tarasca de Barcelona, expressant la seva decepció per no haver-la pogut conèixer al Cercavila de la Mercè que enguany es va suspendre pel perill de pluja. Tan la carta d’en Pau com la contestació de La Tarasca les podreu sentir a la columna del nostre director, en Jesús Ventura, que ha titulat ‘Correspondència infantil‘.

Com sempre, tindrem les seccions: la crònica castellera d’en Carles Esteve, que en aquesta setmana prèvia al Concurs de Tarragona ens parlarà del concurs de colles de 7 a Torredembarra i de les actuacions més importants del cap de setmana passat. El títol ho diu ben clar: ‘Concurs7 remullat i castells de 9 al Prat i a Lleida‘. A les dites i refranys en Víctor Pàmies reflexionarà sobre el significat d’un refrany molt popular que ens presenta amb cua inclosa: ‘No diguis mai d’aquesta aigua no en beuré, per tèrbola que sigui’.

En Josep Maria Francino ens proposa una regressió als anys 60 per recordar un duet infantil de ses illes que cantava en català: ‘Queta& Teo‘. A les històries de gegants de la mà de la Berta Miró recordarem la dels populars ‘Gegants del Pi‘ barcelonins, en Mustafà i l’Elisenda. I acabarem amb la ‘rentrée’ després de la pausa estiuenca del nostre home a les terres de Ponent. Tornen els minuts de l’Aguilà que en aquesta ocasió ha anat de celebració i ens vol parlar de ‘Trofeus de caça‘.

A la part musical escoltarem dues sardanes: ‘Sardana d’infants’, de Josep Maria Bernat, i ‘Els tres caçadors’, d’Emili Saló. I un dels temes de l’espectacle ‘La jota+bella’ amb Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries i la cobla Reus Jove: ‘Havanera de canyes i fang’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any