Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  02.10.2014  21:34

Autor/s: Jaume Calafell

La nova llei de comerç balear no obliga a retolar en català

El Govern addueix que no és de la seva competència destriar la llengua de relació entre el comerciant i el client.

Men?ame
 

Una nova passa més, per part del Govern de les Illes, en la marginació de la llengua catalana. En aquest cas, en l’àmbit comercial. La nova llei del sector que, ahir, aprovà el Parlament illenc elimina el requisit de retolar, almenys, en el idioma propi. Quan entri en vigor al BOIB (Butlletí Oficial De Les Illes Balears), la decisió de quina llengua s’empra dependrà exclusivament del propietari del comerç. Una obligació, ja present en temps del Pacte de Progrés i que preveia sancions per a aquells establiments que només retolessin en castellà.

El text que el Consell de Govern envià a la Cambra assegurava que el projecte “es centra en l’activitat en sentit estricte, deixant fora altres qüestions com les llengües en què es poden retolar els establiments o atendre el públic” ja que considera que no és competent en aquest assumpte, tot deixant-ho a la lliure elecció de cadascú.