Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  02.10.2014  21:27

Autor/s: Jaume Calafell

Plans del Govern de les illes per fumigar pinars durant les properes setmanes

Des de la conselleria d’agricultura, encapçalada per Gabriel Company, es pretèn, així, erradicar la plaga de processionària, afectant un total de 27.000 hectàrees.

Men?ame
 

L’Associació de Productors d’Agricultura Ecològica de Mallorca (APAEMA), la de Menorca (APAEM) i el Consell Balear de Producció Agrària Ecològica (CBPAE) estan en peu de guerra davant les intencions de la Conselleria d’Agricultura de voler fumigar 27.000 hectàrees de pinar amb l’objectiu de lluitar contra la plaga de processionària, mitjançant la utilització d’insecticides. Aquestes entitats denuncien els mètodes violents i agressius que des del govern empren, els quals semblaven, aparentment, superats des de feia anys.

Els pagesos ecològics adverteixen que l’ús indiscriminat d’aquesta mena de productes poden provocar problemes no tan sols als seus cultius, sinó també en les explotacions d’abelles i en el conjunt del territori.

La previsió de la Conselleria és fumigar les zones de pinar amb avioneta i helicòpter amb una mescla d’un oli parafínic i un insecticida, amollant una quantitat total propera als 90.000 litres, el qual té com actiu ser un potent inhibidor del desenvolupament dels estadis larvaris.

Des de les entitats agràries ecològiques diuen que encara que el pla de fumigació eviti les finques inscrites al CBPAE (Consell Balear de Producció Agrària Ecològica) constitueix un risc innecessari, tot proposant altres alternatives més netes i viables com el Bacillus thuringiensis, una bactèria emprada a diversos països com a insecticida comercial.