La policia desallotja l’acampada de la plaça de Catalunya en favor del 9-N

  • Hi havia una vintena de tendes muntades

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN/Redacció
02.10.2014 - 23:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un centenar de persones es van concentrar ahir a la plaça de Catalunya de Barcelona per donar suport a la consulta del 9-N. D’aquestes, una part van decidir de quedar-s’hi a acampar. Cap a la una de la nit, un dispositiu policíac dels mossos d’esquadra i la guàrdia urbana ha requisat la vintena de tendes que hi havia muntades. A continuació, els manifestants han començat una assemblea per decidir què fer.

A l’assemblea prèvia a l’acampada s’havia acordat que l’acampada duraria fins diumenge, i després s’ha preguntat qui s’hi quedaria. En un primer moment es proposava que l’acampada s’allargués fins al 9-N, però després s’ha decidit ser més prudent i fer-la fins diumenge.

A la tarda, uns 300 estudiants s’han manifestat pel centre de Barcelona també en protesta per la suspensió del 9-N per part del constitucional. La marxa, sota el lema ‘Aturem les classes. Activem la democràcia’, ha estat convocada per Estudiants9N, una plataforma a favor de la consulta que aglutina set col·lectius d’estudiants de secundària i universitats.

La marxa s’ha iniciat a la plaça Universitat pels volts de les set. Estava previst que els manifestants es dirigissin fins a la plaça de Sant Jaume pasant per Via Laietana, però a última hora han canviat el recorregut i s’han dirigit directament fins al Palau de la Generalitat per les rambles. A les vuit del vespre s’ha donat per finalitzada la manifestació.

Els estudiants es desvinculen de l’acampada

Bernat Mellado, un dels impulsors d’Estudiants9N, ha desmarcat la manifestació de l’acampada a la plaça de Catalunya impulsada per l’esquerra independentista en el marc de la campanya ‘Desobeïm Barcelona’. És probable, però, que alguns dels estudiants que participin en la manifestació també s’hagin quedat a acampar a plaça de Catalunya.

Per la seva banda, la plataforma Estudiants9N es reunirà demà per preparar noves mobilitzacions contra la decisió del constitucional de suspendre la consulta. També s’organitzaran les jornades de vaga d’estudiants previstes pels dies 7 i 8 d’octubre.

Informació relacionada:

Apunt al bloc ‘Prendre la paraula’: ‘Juntes’, text llegit en l’ocupació de la plaça de Catalunya, 2 d’octubre de 2014 a la nit

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any